В обласній лікарні медики вимагають звільнення генерального директора » Новини Житомира
 
 


В обласній лікарні медики вимагають звільнення генерального директора

Автор: news_maker від 29-03-2021, 22:24, переглядів: 1 040

В обласній лікарні медики вимагають звільнення генерального директора

Близько 30 медичних працівників Житомирської обласної лікарні вийшли на акцію протесту. Вони вимагають звільнення генерального директора закладу Богдана Леськіва. За словами учасників акції, директор установи не відповідає займаній посаді: медичному персоналу не виплачують додаткові кошти за лікування хворих на COVID-19, у лікарні відсутні деякі медикаменти та застаріле обладнання.

Учасники акції розповіли кореспондентам Суспільного, що інколи їм приходиться працювати на обладнанні, якому вже майже 40 років, адже матеріально-технічна база не оновлюється. А деяких апаратів, як-от кардіомонітори, кажуть, що немає взагалі.

Лікар-анестезіолог Вадим Смага розповів, що лікарня не забезпечена апаратами штучної вентиляції легень, кардіомоніторами для контролю стану хворих:

"Апарати в операційних старі – це апарати 80-их років, які старші за мене. Немає адекватної роботи ліфтів, які постійно ламаються і дуже довго стоять на ремонті".

Окрім того, за словами мітингувальників, багато хто з них не отримує надбавку до зарплати за лікування хворих на COVID-19. У лікарні часто відсутні медикаменти для лікування хворих, відтак лікарі вимушені просити родичів пацієнтів, аби ті купували ліки за власні кошти.

Лікар-анестезіолог Дмитро Петяк наголосив, що через це на них скаржаться рідні пацієнтів.

"На нас родичі скаржаться, а керівники кажуть, що все нормально, тому ми вимагаємо звільнення керівника і просимо, щоб нам в цьому допоміг Міністр охорони здоров'я, якого минулого разу обманули і сказали, що все нормально. Але, насправді, нічого нормального немає. Якби в нас було все чудово, як ви думаєте, ми б зібрались сьогодні тут?", – зазначив він.

Тих лікарів, які вказують на недоліки у роботі лікарні та скаржаться на керівництво, за словами медиків, одразу ж починають цькувати постійними доганами. Серед таких, зокрема, завідувачка відділенням інтенсивної терапії Альона Шевчук. Жінка поскаржилась на "гарячу лінію" МОЗ, після чого отримала догану за нібито те, що не ознайомила своїх працівників з інформацією про COVID-19.

"Вони підписували, що я їх ознайомлюю з інформацією по COVID-19, я не вірю, що вони нічого не знали, – каже Альона Шевчук. – Проте Богдан Леськів сказав, що не знали, і за це дав мені догану незаконну, мені і ще трьом завідувачам відділень. Такі незаконні догани тут має кожен третій, тільки десь щось – одразу догана", – розповіла вона.

Звинувачення медиків генеральний директор лікарні відкидає, каже, що за останній час у лікарні працювало три перевірки з різних установ – жодна з них не знайшла порушень у аспектах, про які говорили мітингарі.

"За проханнями цих людей було вже три перевірки лікарні: одна перевірка – облдержадміністрація, друга – обласна рада, третя – Міністерство охорони здоров'я, – розповів генеральний директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів. – Всі три перевірки, які детально вивчили стан речей у лікарні, не знайшли порушень ні з точки зору виплат зарплат, ні з інших. У нас є всі необхідні засоби для надання допомоги хворим на COVID-19, починаючи від тих, що коштують копійки, і закінчуючи такими препаратами як "Актемра", одна доза якого коштує десять тисяч гривень".

В обласній державній адміністрації учасників акції запрошують особисто на прийом до заступниці голови облдержадміністрації Наталії Остапченко та готові зібрати ще одну комісію для перевірки діяльності медичного закладу.

"Вже декілька робочих груп було створено, декілька разів намагались розібратись у ситуації, що там відбувається, – каже Наталія Остапченко. – Потрібно просто людей вислухати, якщо, дійсно, щось не так, ми звертатимемося до обласної ради, знову зберемо спільну комісію з вивчення цього питання. Зі свого боку хочу сказати, що готова особисто вислухати людей і навести там мир і порядок".



В обласній лікарні медики вимагають звільнення генерального директора
В обласній лікарні медики вимагають звільнення генерального директора
В обласній лікарні медики вимагають звільнення генерального директора

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: