Пішов з життя отець Віталій Сидорук » Новини Житомира
 
 


Пішов з життя отець Віталій Сидорук

Автор: news_maker від 5-04-2021, 22:49, переглядів: 667

Пішов з життя отець Віталій Сидорук

4 квітня на 47 році життя відійшов у вічність протоієрей Віталій Сидорук, протопресвітер Житомирський УГКЦ, директор благодійного фонду Карітас-Житомир. Світла та чуйна людина, що підставляла плече допомоги ближнім, та надто тим, хто цього потребував найбільше.

Серед його численних проєктів - дитячі табори й майстерні для дітей різного віку, допомога старшим та багато інших важливих справ. Впродовж 2020 року БО «Благодійний фонд «Карітас - Житомир» надав благодійну допомогу на загальну суму понад 8,0 млн грн, діяльністю організації охоплено близько 3500 осіб соціально незахищених верств населення.

Нещодавно Житомирська міська рада та БО «Благодійний фонд «Карітас - Житомир», а також БО «Український фонд благодійництва» підписали меморандум. Було чимало планів об’єднати зусилля задля вдосконалення соціальної допомоги та ще більшої підтримки незахищених категорій населення…. На жаль, це була остання зустріч з Віталієм Сидоруком у стінах міської ради.

Сьогодні на позачерговому засіданні члени виконавчого комітету погодили рішення щодо поховання на території Парафії св. Василія Великого УГКЦ міста Житомира протоієрея Віталія Сидорука та виділення адресної соціальної допомоги родині священника. Усі витрати, пов’язані з похованням, бере на себе Житомирська міська рада.

Поминальні богослужіння за упокій протоієрея Віталія Сидорука відбудуться в понеділок, 5 квітня (19.00 – Парастас; 20:00 – Читання Євангелій), та у вівторок,6 квітня (11.00 – Архиєрейська заупокійна Божественна Літургія у храмі святого Василія Великого УГКЦ у Житомирі (вулиця Шевченка, 111); 12.30 – Чин похорону).

Храм Парафії св. Василія Великого УГКЦ міста Житомира (вул. Шевченка, 111), на території якого буде поховано Віталія Сидорука, побудований за його ініціативи.

Біографічна довідка:

Протоієрей Віталій Сидорук – протопресвітер Житомирський

Парох парафії святого Василія Великого міста Житомира.

Адміністратор парафії святого Миколая Чудотворця міста Житомира.

Адміністратор парафії Святої Трійці міста Радомишль.

О. Віталій Сидорук народився 16 лютого 1974 р. у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Після закінчення Кам’янець-Подільської СШ №5 у 1989 р. вступив до Кам’янець-Подільського індустріального технікуму. У 1993-1998 рр. навчався у Вищій Львівській Духовній Семінарії Святого Духа.

5 липня 1998 року під час Божественної Літургії у храмі св. Йосафата м. Кам’янця-Подільського, був рукоположений Екзархом Києво-Вишгородським Преосвященним єпископом Василієм Медвітем у сан диякона

20 грудня 1998 року під час Божественної Літургії у храмі св. Миколая на Аскольдовій могилі м. Києва, Екзархом Києво-Вишгородським, Преосвященним єпископом Василієм Медвітем рукоположений у сан священник.

25 грудня 1998 року призначений адміністратором для вірних УГКЦ у місті Житомирі та околицях.

Декретом Блаженнішого Патріарха Любомира Гузара від 10 листопада 2008 р. Б. призначений протопресвітером Вінницько-Житомирського протопресвітерства.

Декретом Блаженнішого Патріарха Любомира Гузара від 31 липня 2010 р. Б. призначений протопресвітером Житомирського протопресвітерства.

Декретом Блаженнішого Патріарха Святослава Шевчука від 25 червня 2013 р. Б. піднесений до сану протоієрея.

Від 7 жовтня 2007 року до 31 жовтня 2009 року – адміністратор парафії св. пророка Ілії міста Житомира

2 листопада 2011 року іменований адміністратором парафії Пресвятої Трійці міста Радомишль.

Від 11 червня 2014 року до 20 листопада 2016 року – адміністратор парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Новоград-Волинський.

24 липня 2014 року іменований парохом парафії святого Василія Великого міста Житомира.

25 вересня 2018 року іменований адміністратором парафії святого Миколая міста Житомира.

Декретом Блаженнішого Патріарха Святослава (Шевчука) від 20 березня 2019 р. Б. нагороджений правом носіння золотого хреста з прикрасами.

21 листопада 2019 року Блаженніший Святослав нагородив о. Віталія Патріаршою грамотою за активність та жертовність у здійсненні соціального служіння потребуючим.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: