В Довжику відбулася акція протесту проти вандалізму влади » Новини Житомира
 
 


В Довжику відбулася акція протесту проти вандалізму влади

Автор: admin від 8-05-2013, 20:37, переглядів: 1 845

В Довжику відбулася акція протесту проти вандалізму влади

8 травня 2013 року в селі Довжик Житомирського району Житомирської області відбулася акція протесту «Житомирський Бабин Яр. Будівництво на кістках» за участю Житомирської районної організації Всеукраїнського Об’єднання «Свобода», громади Кам`янської сільської ради, громадян м. Житомира та обласних громадських організацій проти свавілля чиновників Житомирської РДА, які своїм розпорядженням віддали в приватну власність велику ділянку лісу, в районі села Довжик Кам`янської сільської ради Житомирського району.

В цьому лісі в роки Другої світової війни, в період з липня 1941 року по листопад 1943 року, проводились масові страти мирного населення м. Житомира, євреїв, циган, військовополонених, партизан, підпільників та інших. Це місце - Житомирський Бабин Яр. Це місце - суцільна братська могила, в якої поховано більше 100 тис. чоловік.

«Думаю, що такі дії пан Кулик вчиняє з відома та благословення голови області Рижука, який за такі блюзнірські справи щей нагороджує орденами. Цей ліс повинен стати заповідним історичним місцем, якщо хочете суцільним меморіальним комплексом, який завжди буде нагадувати нащадкам про злочини проти нашого народу та дасть можливість зберегти святу пам’ять про десятки тисяч убієнних наших побратимів та посестер. Вічна їм пам’ять, і вічний спокій» - виступила голова Житомирської районної організації ВО «Свобода» Тетяна Голік.

«На погляд громади, ситуація є неприпустимою, коли на кістках наших бабусь та дідусів, хтось намагається вирішити свої бізнес- інтереси або побудувати хатину. Особливо обурливо усвідомлювати, що ці дії відбуваються у день скорботи за загиблими у Другій світовій війні 1941-1945 років.

Ми вважаємо, що дії місцевих чиновників, а саме голови Житомирської РДА, є злочином перед людством та паплюжить світлу пам'ять про загиблих, а цинізм цих дій вражає.

Наша акція протесту не має комерційного спрямування. Це є крик душі громади. Це наше моральне зобов’язання перед тими, хто ціною свого життя відстояв свободу нашої України» - зазначив свободівець, голова Житомирської обласної громадської організації «ІПО «ПОШУК» Олександр Ловинюк.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: