На Житомирщині смерч пошкодив 20 гектарів лісу » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині смерч пошкодив 20 гектарів лісу

Автор: news_maker від 8-05-2021, 23:27, переглядів: 1 341

На Житомирщині смерч пошкодив 20 гектарів лісу

3 травня в Яруньському лісництві, що на Звягельщині, смерч пошкодив близько 20 гектарів лісу. До розробки вітровалу та бурелому лісівники планують взятися після завершення сезону тиші.

Про це в коментарі Суспільному розповів директор Новоград-Волинського лісомисливського господарства Степан Нусбаум. За його словами, 7 травня лісівники зробили обліт та зйомку квадрокоптером пошкоджених смерчем лісових насаджень. При обстеженні зафіксували вітровальні та буреломні пошкодження. В Ярунському лісництві вітер частково пошкодив квартал насаджень осики стиглого віку.

"Загалом було пошкоджено 20 гектарів, 10 з них – пошкоджено сильно. Орієнтовно було пошкоджено близько двох тисяч кубометрів деревини. Переважно дерева повалені з коренем, менше дерев зламаних навпіл і зі зламаними верхівками. Як тільки закінчиться сезон тиші, а закінчиться він 15 червня, до того часу ми зробимо всі документальні оцінки. Я думаю, що тоді ми всіма силами лісгоспу візьмемося за це і приберемо цю деревину, яка, по суті, ще має нормальний вигляд. Вся вона піде в народне господарство", – каже Степан Нусбаум.

За словами директора Новоград-Волинського лісомисливського господарства, лише після детальних обстежень стане зрозуміло, потребуватиме певний відсоток насаджень суцільного освоєння та створення лісових культур чи лише вибіркового прибирання постраждалих дерев.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: