Житомирський водоканал розпочинає реконструкцію магістрального трубопроводу » Новини Житомира
 
 


Житомирський водоканал розпочинає реконструкцію магістрального трубопроводу

Автор: news_maker від 31-05-2021, 19:38, переглядів: 1 444

Житомирський водоканал розпочинає реконструкцію магістрального трубопроводу

КП «Житомирводоканал» розпочинає реконструкцію північного магістрального трубопроводу – найбільшого та найважливішого в місті, який забезпечує водою центр Житомира та 54% домоволодінь усього міста.

З 22:00 3 червня у місті буде призупинено водопостачання, яке відновлять вночі з 4 на 5 червня. Це необхідно для того, щоб виконати обсяг робіт та підготувати велику ділянку магістрального трубопроводу під реконструкцію.

«Маємо встановити засувки на цьому магістральному трубопроводі, щоб обмежити ділянку, яку треба реконструювати. Одна засувка знаходиться на перехресті вул. Каховської та Олени Теліги. Інша – за 2 км від цієї ділянки на протилежному боці», - розповідає Андрій Нікітін, директор водоканалу.

Реконструкція 2,5 км трубопроводу відбуватиметься за технологією санації, тобто методом прокладання труби в трубу.

«В трубопровід діаметром 1200 мм будемо інсталювати менший трубопровід - діаметром 1000 мм, а на ділянках більш віддалених – 900 мм», - пояснює Андрій Нікітін.

Зазначимо, що трубопровід розпочинається від перехрестя вул. О. Теліги — вул. Каховської, йде вздовж вул. Каховської через дюкерний перехід до пров. 1-го Короленка, вул. Короленка, пров. 2-го Колективного, вул. Новосінної.

Директор водоканалу запевняє: після цієї реконструкції значно збільшиться тиск води в кранах, а її якість покращиться. Окрім того, зменшаться і втрати води.

«Цей бетонний трубопровід збудований 40 років тому. Це так звані раструбні з’єднання, через кожні 12 м з’єднання однієї труби в іншу… Через те, що відбувається невеличка декомпресія, на кожному з’єднанні - потенційна втрата води», - додає Андрій Нікітін.

Вартість реконструкції північного магістрального трубопроводу – 41 млн 786 тис. грн. Загальна ж вартість реконструкції двох основних міських магістралей – 137 млн грн. Проєкт реалізується за кредитні кошти Світового банку.

Оновлення водогону, яким рухається вода до осель житомирян, вимагає деяких незручностей. А тому мешканцям міста варто зробити необхідний запас води. До дитячих садочків та лікарень підвіз води буде забезпечено.

Нагадуємо, що після проведення робіт із заміни запірної арматури водоканалом проводитиметься дезінфекція водопровідних мереж, що триватиме з 20:00 5 червня до 20:00 6 червня. Під час дезінфекції невеликими дозами хлору вода у кранах безпечна для господарських цілей, проте її не можна використовувати для приготування їжі. Після 23:00 6 червня водою можна користуватися у звичайному режимі.



Житомирський водоканал розпочинає реконструкцію магістрального трубопроводу
Житомирський водоканал розпочинає реконструкцію магістрального трубопроводу
Житомирський водоканал розпочинає реконструкцію магістрального трубопроводу

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: