Асенізатори не мають підстав для підвищення вартості за надання своїх послуг » Новини Житомира
 
 


Асенізатори не мають підстав для підвищення вартості за надання своїх послуг

Автор: news_maker від 11-06-2021, 19:23, переглядів: 880

Асенізатори не мають підстав для підвищення вартості за надання своїх послуг

Перевізники рідких побутових відходів що відкачують стоки з вигрібних ям у приватному секторі, не мають підстав для підвищення цін за надання своїх послуг.

Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста надала рекомендацію зупинити дію додаткової угоди між КП «Житомирводоканал» та надавачами послуг з перевезення рідких побутових відходів з 1 червня до 1 вересня 2021 року.

Вартість на злив стоків для асенізаторів залишилася на рівні ціни, яка застосовувалася до 1 травня цього року. А тому у перевізників є всі можливості не підвищувати ціни на відкачування каналізаційних ям для приватного сектору.

Нагадаємо, що стоки, які асенізатори скидають у стічні води, в рази перевищують всі нормативи. Водоканал провів заміри та встановив перевищення граничної допустимої концентрації стічних вод від 2-х до 20 разів.

Логічно, що за відходи, гранично допустима концентрація яких перевищує 20 разів, тариф має бути збільшеним. Адже водоканал повинен у більшій кількості витрачати й електричної енергії для того, щоб у нашу річку потрапляла чиста вода.

Через ситуацію, у якій опинилися мешканці приватного сектору, додатковий договір між КП “Житомирводоканал” та асенізаторами призупинено, і до 1 вересня 2021 року тариф за злив стоків для власників приватних автоцистерн-асенізаторів становить 15 грн за кубометр, так само як і встановлений НКРЕ КП для мешканців з централізованим водовідведенням у багатоповерхових будинках.

Важливо: якість стічних вод, що скидаються в центральну систему водовідведення, має обов’язково контролюватися водоканалом. КП керується порядком, визначеним наказом Міністерства регіонального розвитку №316 «Порядок проведення розрахунку стічних вод в Україні».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: