У Житомирі з’явиться реєстр зелених зон та насаджень » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з’явиться реєстр зелених зон та насаджень

Автор: news_maker від 4-07-2021, 21:51, переглядів: 882

У Житомирі з’явиться реєстр зелених зон та насаджень

Міський голова підписав розпорядження про створення робочої групи з питань розробки модулів "Реєстр зелених зон та насаджень". За грантові кошти буде розроблено модуль реєстр зелених зон та насаджень.

«Наразі це лише програмна оболонка, яка буде поступово наповнюватися даними. Навчання спеціалістів входить у закупівлю по розробці цього модуля, буде ряд навчань для внутрішніх користувачів, презентація для зовнішніх користувачів. Плануємо залучити громадськість до заповнення реєстру зелених насаджень, тому навчання за кошти Антикорупційної ініціативи є обов’язковим елементом. Маємо розуміти, що це реєстр дуже швидко не наповниться, тому що потрібно сфотографувати дерево, описати його стан, характеристики і т.д. Наприклад, у Львова це зайняло близько 4 років. Це буде поступовий процес, на сьогодні плануємо вже розпочати збір даних, навіть не маючи ще модуля», - зазначає Сергій Яцик, радник міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції.

«Це фактично перший крок до інвентаризації. У Житомирі ніхто ніколи не робив інвентаризацію зелених насаджень. А це великий і потрібний шмат роботи», - каже Олександр Волокіта, директор КП «Зеленбуд».

Наразі КП «Зеленбуд» провів часткову інвентаризацію своїх об’єктів. У співучасті з проєктом зможуть поставити на облік всі зелені насадження міста з їхніми характеристиками. А це, у свою чергу, дасть змогу отримати історію кожного дерева і розуміння, як його доглядати.

Розпорядженням затверджено план заходів щодо розробки та впровадження даного модуля, який планується реалізувати до 2022 року.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: