Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари » Новини Житомира
 
 


Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари

Автор: news_maker від 30-07-2021, 09:44, переглядів: 1 683

Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари

Понад 30 років тротуари на вулиці Небесної Сотні, що у Житомирі, не ремонтують – асфальтного покриття на них майже не лишилося. Місцевий житель Сергій Харчук каже, що люди неодноразово писали звернення до Житомирської міської ради щодо капітального ремонту тротуарів, але міська влада на звернення не відреагувала.

Потріскані та стерті до піску і каміння ділянки, на яких місцями немає асфальту – так виглядають тротуари на вулиці Небесної Сотні. Перехожий Сергій Скреметов говорить, що ходити тут геть незручно.

"Ось цим? Зовсім незручно. Тротуар покоцаний і вбогий – ні з візком проїхати, ні велосипедом, ні пішки пройти", – каже чоловік.

Місцевий житель Сергій Харчук розповідає: через те, що тротуари розбиті, люди мусять виходити на проїзну частину.

"Тут немає тротуарів. Ця проблема триває вже 30 років. Ось мені 30 років – я тут живу, щодня ходжу і спотикаюся. Тротуар весь поламаний, побитий. Далі, якщо йти до вулиці Домбровського, там асфальту взагалі немає. Люди щодня ходять і спотикаються об каміння та коріння. А коли зима, то все вкривається льодом і перетворюється на ковзанку. Тут іде дорога до Сінного ринку – всі люди змушені ходити по проїзній частині, тому що тротуарами йти неможливо. Мами з візочками також крокують по дорозі", – говорить Сергій.

Вийти на проїзну частину для об'їзду з дитячими візочками можна хіба влітку, каже ще одна місцева жителька Лідія Пелешок.

"Взимку це неможливо зробити, бо заважають кучугури снігу, – розповідає жінка. – Я працюю тут у кіоску вже 9 років і всіх своїх покупців знаю в лице. До нас із сусідньої дев'ятиповерхівки приходить незрячий дідусь. Він, як ніхто, відчуває цю дорогу. Зі слизьми дивишся, коли людина проходить цю ділянку тротуару. Тротуар весь ламаний. Незрячий дідусь спотикається об ці шматки асфальту".

Ще одна місцева жителька Ганна Голтвянська говорить, що і вона, і її чоловік спотикалися та падали на розбитих тротуарах.

"Я живу тут з 1988 року. Вулиці в такому жахливому стані як зараз, не були ніколи. Ми ходимо по проїжджій частині, бо боїмося, адже на цьому тротуарі можна руки й ноги поламати. Я сама падала. У мене чоловік падав. А ті люди, котрим важко ходити, то для них це взагалі катастрофа", – каже Ганна.

За словами Сергія Харчука, жителі вулиці Небесної Сотні неодноразово писали звернення до міської ради, але реакції не отримали.

Керівник управління транспорту та зв'язку Житомирської міськради Костянтин Підпокровний сказав кореспондентам Суспільного, що через пандемію фінансування ремонту тротуарів на вулиці Небесної Сотні знову довелося відкласти.

"Ми знаємо про цю проблему – вона в нас, справді, вже не перший рік. У 2019-20 роках управління капітального будівництва замовило та розробило проєкт капітального ремонту тротуарів по вулиці Небесної Сотні – на дільниці від вулиці Київської до вулиці Домбровського. Фінансування та реалізація цього проєкту мали б бути у минулому році (2020 рік – ред.), але враховуючи карантин та обмеження фінансування з міського бюджету, ні минулого, ні цього року капітального ремонту по вулиці Небесної Сотні не було. Тому чекаємо наступного року, наступних бюджетів і фінансування даного проєкту", – каже начальник управління транспорту.



Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари
Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари
Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари
Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари
Жителі вулиці Небесної Сотні скаржаться на розбиті тротуари

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: