СБУ викрила на Житомирщині схему розтрати регіонального резерву пального » Новини Житомира
 
 


СБУ викрила на Житомирщині схему розтрати регіонального резерву пального

Автор: news_maker від 2-08-2021, 11:37, переглядів: 1 543

СБУ викрила на Житомирщині схему розтрати регіонального резерву пального

Служба безпеки України у Житомирській області задокументувала повну втрату регіонального резерву пального.

Йдеться про 93,5 тисячі літрів бензину та дизельного пального. Резерв призначався для потреб запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Натомість у грудні 2018 року був безпідставно списаний з балансу відповідального державного підприємства.

За даними досудового розслідування, регіональний резерв бензину і дизельного пального було придбано у вигляді талонів за цільові кошти Житомирської обласної ради. На ДП «Житомирський облавтодор» покладено зобов’язання за його відповідальне зберігання.

Втім, наприкінці 2017 року директор державного підприємства прийняв рішення передати цю відповідальність комерційній структурі.

Результатом одного року такого «відповідального зберігання» стало безпідставне списання у грудні 2018 року з балансу держпідприємства всього запасу пального.

Таким чином державі заподіяно матеріальну шкоду на майже 1,5 мільйона гривень.

За матеріалами СБУ, колишньому очільнику Житомирського облавтодору повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування у межах відкритого кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального Кодексу України.

Вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, до обов’язків яких входила щорічна перевірка наявності, якості, умов зберігання та готовності до використання регіонального матеріального резерву.

Прокуратура готує позов щодо стягнення з причетних осіб завданих державі збитків.

Документування фактів зловживань відбувалося співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: