Дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару » Новини Житомира
 
 


Дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару

Автор: admin від 16-05-2013, 20:03, переглядів: 1 790

Дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару

Житомирщина активно включилася в практичну реалізацію у регіонах завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі у частині створення інституту сімейного лікаря та мережі амбулаторій сімейної медицини.
Станом на 1 квітня 2013 року в області вже створено 8 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що становить 26,8% від запланованої кількості. Центри ПМСД – це структурні підрозділи районних лікарень, яким підпорядковуються амбулаторії загальної практики сімейної медицини з фельдшерсько-акушерськими, фельдшерськими пунктами та пункти прийому хворих. Основними завданнями центру ПМСД є забезпечення населення доступною, безперервною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою, невідкладною допомогою, а також проведення профілактичної роботи серед населення як в амбулаторно-поліклінічних умовах, так і вдома.
В області вже відкрито центри ПМСД в таких районах: Новоград-Волинський (міський та районний центри), Володар-Волинський, Чуднівський, Баранівський, Радомишльський, Романівський та Бердичівський (міський центр). До кінця 2013 року планується створити центри ПМСД у всіх районах Житомирської області. Всього планується створити 28 центрів ПМСД.
Діяльність таких закладів направлена на надання амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню, проведення широких профілактичних заходів по попередженню та зниженню захворюваності, раннього виявлення хворих; диспансеризації здорових та хворих; надання кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги населенню; проведення активної роботи по санітарно-гігієнічному вихованню. В центрах первинної медико-санітарної допомоги надається первинна медична допомога лікарями загальної практики (сімейними лікарями), дільничними терапевтам та дільничними педіатрами дорослим та дітям.
Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас наголошує: «Необхідно проводити роз’яснювальну роботу з громадськістю. Перш за все пояснювати, що дільничні лікарні не закриваються - вони перетворюються в амбулаторії з ліжками денного стаціонару».
Сьогодні галузь медицини живе реформами - всі зміни в ній відбуваються відповідно до Національного плану економічних реформ до 2014 року. Одним із основних напрямків у реформах нині є створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Це єдиний шлях наблизити медпрацівника до населення. Такий шлях із досвіду європейських країн стратегії розбудови охорони здоров’я.
Довідково: первинна медична допомога – медична допомога, що надається в амбулаторних умовах або за місцем проживання пацієнта лікарем загальної практики – сімейним лікарем і передбачає: надання консультації, проведення діагностики та лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, паталогічних, фізіологічних (під час вагітності) станів, здійснення профілактичних заходів; направлення відповідно до медичних показань пацієнта, який не потребує екстреної медичної допомоги, для надання йому вторинної (спеціалізованої) допомоги або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги; надання невідкладної медичної допомоги в разі гострого розладу фізичного чи психічного здоров’я пацієнта, який не потребує екстреної вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: