На Польовій автівка переїхала собаку: момент зафіксували камери відеоспостереження » Новини Житомира
 
 


На Польовій автівка переїхала собаку: момент зафіксували камери відеоспостереження

Автор: news_maker від 17-08-2021, 07:37, переглядів: 1 531

На Польовій автівка переїхала собаку: момент зафіксували камери відеоспостереження

Бездомний пес, якого 13 серпня переїхала автівка поблизу житомирської багатоповерхівки, не отримав серйозних травм та вже кілька днів активно їсть та грається з мешканцями двору, які вже десять років його підгодовують.

Про це кореспондентам Суспільного розповіли жителі мікрорайону Польова.

Нині 14-річний Козак – саме так назвали пса мешканці двору на Польовій – позує на камеру, активно ласує своєю улюбленою кашею з печінкою та п'є тепле молоко. Собака залишився неушкодженим після наїзду легковика. Пані Наталія підгодовує Козака вже десять років. Каже, коли тварину вигнали з дому, пес став повноцінним мешканцем двору.

"Поїсти Козак ніколи не відмовляється, – каже житомирянка Наталія. – Дуже любить кашу з печінкою, тому хто хоче – приносьте, він точно не відмовиться. Він просто обожнює кашу пшоняну з печінкою, яловичиною та бульйончиком. Собака у нас тут живе. У нього є свій килимок, свої миски. Ще дуже любить тепле молочко, так що приносьте – він буде радий".

Більше десяти років тому Козака вигнали з дому, відтоді він став улюбленцем місцевих жителів. Пані Жанна жартома називає його м'якою ласкавою іграшкою. Каже, що за своє життя пес жодного разу не проявив агресії, а от поласувати смаколиками, попри свій поважний собачий вік, ніколи не відмовляється.

"Знаєте, які у нас люди зараз? Викинули його з дому, та й все, – каже житомирянка Жанна. – Власник собаки помер, а родичі не захотіли його у себе тримати. Пес знає, де мій балкон, лежить, дивиться, я виходжу і його годую".

Під колеса легковика Козак потрапив 13 серпня. Момент наїзду зафіксувала камера відеоспостереження, встановлена на будинку. На відео видно, як автівка наїхала на тварину, яка лежала на асфальті. Козака, який втік із місця події, знайшли за кілька годин. Його завезли до ветеринарної клініки. Там тварину обстежили і призначили лікування. Жодних видимих ушкоджень у нього не знайшли.

"Лікарка сказала, що у собаки просто сім життів, – каже волонтерка Юлія Закшевська. – Я їй показала відео моменту наїзду. У лікарки очі були такі, що не передати. Вона сказала, що це просто диво. Але залишилося питання, чи ушкоджені в собаки якісь органи".

Водій, який наїхав на собаку – місцевий житель. За словами його знайомої, яка на момент події перебувала з ним у машині, чоловік визнав свою провину та оплатив лікування Козака у клініці. Собаку, який лежав на асфальті, чоловік просто не помітив, а коли зупинився, аби надати тварині допомогу, пес втік.

"Ми не бачили собаку, – каже пасажирка легковика Світлана. – Ми їхали і просто відчули, що наїхали на щось. Водій одразу загальмував, почав дивитися у дзеркала, відкрив двері і каже: "Я на собаку наїхав". Лікарка обстежила собаку, сказала, що ніякого рентгену не потрібно, тварина ціла. Собака старий, тому і тягне задні лапи. Йому призначили уколи, які водій теж оплатив".

Речниця Головного управління Нацполіції в області Алла Ващенко розповіла, що за фактом наїзду на тварину поліція провела перевірку. На водія складуть адміністративні матеріали за фактом порушення правил дорожнього руху. За це передбачена відповідальність у вигляді штрафу – 340 гривень або ж позбавлення права керування автомобілем.

"Встановили, що наступного дня водій разом із пасажиркою фінансували огляд собаки у ветеринарній клініці, – каже Алла Ващенко. – Стосовно водія будуть оформлені адміністративні матеріали за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: