У Житомирі триває підрахунок вуличних собак » Новини Житомира
 
 


У Житомирі триває підрахунок вуличних собак

Автор: news_maker від 26-08-2021, 21:19, переглядів: 1 432

У Житомирі триває підрахунок вуличних собак

26 серпня у Житомирі розпочався підрахунок вуличних собак. Волонтери реєструють тварин у мобільному додатку, який визначить чисельність безпритульних собак у місті та який відсоток з них не є стерилізованими.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла керівниця міського Центру захисту тварин Олександра Мельник.

За її словами, підрахунок вуличних собак у Житомирі відбувається втретє і триватиме впродовж трьох днів. За цей час волонтери працюватимуть у всіх мікрорайонах міста.

"З 2017 року у Житомирі почала працювати міська програма з регулювання чисельності безпритульних тварин, – каже Олександра Мельник. – І підрахунки на початку її дії дозволили дізнатися про загальну ситуацію у місті з собаками. Зараз ми дивимося на динаміку як чисельності тварин, так і в розрізі їх стерилізації. За попередніми підрахунками, стерилізованими є близько 50 відсотків собак. Для того, щоб зупинити зростання кількості безпритульних тварин, потрібно досягти показника 70 відсотків. Цей підрахунок допоможе створити внутрішню карту з локаціями перебування нестерилізованих собак".

26 серпня у підрахунку вуличних тварин взяли участь 10 людей. Волонтерка Ольга Стельмахова з 7:00 години ранку рахувала безпритульних собак поблизу промислової зони Житомира. За дві години жінка нарахувала 18 вуличних собак.

"Мало бути, звісно, більше, але несприятливі погодні умови – дощ, – каже Ольга Стельмахова. – Погода така, що тварини можуть переходити на інші підприємства, заходити на приватні території, на які ми не маємо права заходити, тому така кількість. Підрахунок має не 100-відсотковий чіткий результат, тому при виведенні загального результату враховуватиметься похибка".



У Житомирі триває підрахунок вуличних собак

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: