Про причини перегляду тарифів у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Про причини перегляду тарифів у Житомирі

Автор: admin від 17-05-2013, 12:04, переглядів: 1 750

Про причини перегляду тарифів у Житомирі

Умови та причини перегляду тарифів на послуги КВЖРЕПів пояснила 17 травня 2013 року, під час прес-конференції начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова.

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету від 16.05.2013 року переглянуто тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Відповідно до рішення, з 1 червня 2013 року, відповідний тариф зросте на 12-27% (21-45 коп. за м.кв.).

Як повідомила Світлана Півоварова, основними чинниками перегляду тарифів стали зростання заробітної плати (за останні 2 роки вона зросла на 30%), підвищення вартості електроенергії (на 50%), паливно-мастильних та інших матеріалів (26-45%).

«З урахуванням цих факторів наші жеки здійснювали розрахунки на встановлення економічно обґрунтованих тарифів. Тарифи по кожному будинку розраховувалися окремо. Вчора житлово-комунальні підприємства повідомили житомирян про рішення щодо підвищення тарифів шляхом розвішування оголошень на інформаційних дошках», – сказала начальник управління житлового господарства.

За інформацією управління, надалі на дошках оголошень житомирян інформуватимуть про тарифи у кожному конкретному будинку.

На гаманці житомирян підвищення тарифів позначиться у 12-26 грн./міс. В середньому для мешканців однокімнатної квартири (30 м.кв.) тарифи зростуть з 54 до 66,9 грн., двокімнатної (47 кв.м.) – з 85 до 105 грн., трикімнатної (63 кв.м.) – зі 114 до 140 грн. Але потрібно врахувати той фактор, що тариф по кожному будинку визначається окремо.

Світлана Півоварова підкреслила: за умови збереження тарифів на рівні нижче собівартості надання послуг фінансово-господарська діяльність КВЖРЕПів була б збитковою. По деяких житлових підприємствах збиток міг би сягнути півмільйона гривень. Загалом, якби тарифи не переглянули, до кінця року загальна збитковість жеків сягла б 4,5 млн.грн.

Нові тарифи є економічно обґрунтованими і забезпечать стабілізування роботи та вихід на прибутковий рівень КВЖРЕПів, що дозволить більш якісно та своєчасно надавати мешканцям послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, у тому числі і проведення поточних ремонтів житлового фонду, – упевнена начальник управління житлового господарства.

Про причини перегляду тарифів у Житомирі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: