У Житомирі заборгованість споживачів перед водоканалом становить 53 мільйони гривень » Новини Житомира
 
 


У Житомирі заборгованість споживачів перед водоканалом становить 53 мільйони гривень

Автор: news_maker від 10-09-2021, 08:06, переглядів: 1 216

У Житомирі заборгованість споживачів перед водоканалом становить 53 мільйони гривень

У Житомирі заборгованість споживачів за водопостачання та водовідведення побила рекорд – наразі вона становить 53 мільйони гривень.

Про це Суспільному розповіла керівниця відділу по роботі з боржниками комунального підприємства "Житомирводоканал" Ольга Лобова.

За її словами, нинішній рівень заборгованості абонентів водоканалу є найбільшим за всю історію підприємства.

"І поки що тенденції до його зменшення ми не спостерігаємо, навіть навпаки, він продовжує збільшуватися, – каже Ольга Лобова. – Наразі маємо майже чотири тисячі довгострокових боржників, загальний борг яких становить майже 26 мільйонів гривень. Від початку 2021 року 90 абонентів заключили договір про реструктуризацію боргу і вже почали виплачувати кошти".

За словами Ольги Лобової, 50% боржників взагалі не роблять ніяких кроків в напрямку погашення своєї заборгованості і надалі її накопичують.

"З-поміж неплатників у нас є "рекордсмени": за однією з адрес сума боргу вже сягнула 145 тисяч гривень, – каже Ольга Лобова.

Ольга Лобова розповіла, що боржники можуть заключити договори реструктуризації та встановити індивідуальні прилади обліку.

"У переважної більшості боржників лічильники не встановлені, нарахування здійснюються за загальнобудинковим лічильником і, відповідно, борг стрімко зростає", – каже Ольга Лобова. – У випадку, якщо не вдається вирішити питання погашення заборгованості в досудовому порядку, практикується стягнення заборгованості в суді: після винесення судом рішення, державний виконавець накладає арешт на банківські рахунки, на майно, на картки, з яких в подальшому автоматично погашається заборгованість. На сьогодні найдієвішим методом боротьби з боржниками є стягнення заборгованості через заарештовані банківські рахунки. Від початку року водоканал в судовому порядку стягнув з боржників 257 тисяч гривень".

За словами Ольги Лобової, до 20 серпня 2021 року в зв'язку з карантинними обмеженнями було накладено мораторій на відключення споживачів від мережі водопостачання та водовідведення. Наразі на законних підставах використовується цей метод боротьби з боржниками.

"За 30 днів ми попереджаємо боржника про можливе відключення і необхідність погашення боргу, – каже Ольга Лобова. – Якщо неплатники ігноруватимуть наше попередження, то ми відключатимемо їх від водопостачання та водовідведення".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: