На деяких обласних маршрутах зникли валідатори - оплата проїзду можлива виключно готівкою » Новини Житомира
 
 


На деяких обласних маршрутах зникли валідатори - оплата проїзду можлива виключно готівкою

Автор: news_maker від 1-10-2021, 21:31, переглядів: 1 594

На деяких обласних маршрутах зникли валідатори - оплата проїзду можлива виключно готівкою

З 1 жовтня у приміських маршрутках Житомира забрали валідатори, за допомогою яких можна було сплатити за проїзд електронним квитком, банківською карткою або карткою житомирянина.

Інформацію про це в коментарі Суспільному підтвердив начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

З 1 жовтня в приміських маршрутках Житомира з'явилися оголошення про те, що згідно рішення КП "Житомиртранспорт" №597 "Про повернення пристроїв для безготівкової оплати" розраховуватися за проїзд можна лише готівкою.

"Вони називають це рішенням, але це був лист на комунальне підприємство "Житомиртранспорт" щодо забезпечення валідаторами міських автобусних маршрутів при необхідності за рахунок приміських, – сказав кореспондентам Суспільного Костянтин Підпокровний. – Дійсно перевізники приміських маршрутів здали валідатори, але це не розпорядження чи рішення. З другого жовтня ми вводимо оновлену міську автобусну мережу і, щоб забезпечити достатню кількість валідаторів на наших міських автобусних маршрутах, ми, відповідно, знімаємо їх з приміських. Якщо ми в достатній кількості забезпечимо валідаторами міські маршрути, у тому числі, змінені та нові, і в нас буде резерв або залишок, тоді ми розглянемо питання щодо валідаторів на приміських маршрутах. Але ми, в першу чергу, повинні забезпечити міські маршрути, щоб вони у повному обсязі мали валідатори. Якщо не буде резервних валідаторів, тоді не будемо давати, бо ці маршрути все одно приміські. У них є свій організатор – облдержадміністрація, яка може спокійно вводити таку систему. Тоді питань немає".

На уточнююче питання кореспондентів про те, що відтепер всі пасажири мають платити за проїзд 8 гривень, Костянтин Підпокровний сказав, що наразі це так, але це питання ще будуть розглядати.

"На наступному тижні ситуація з приміськими маршрутами має стати зрозумілішою. В тому числі, як вони будуть їздити – чи зміниться там щось. Тобто є багато питань, в тому числі, як себе поведе приміська мережа. Чи збережеться вона, чи ми повернемося до питання об'єднання міської і приміської мереж, як це було у 2019 році, коли голова облдержадміністрації підписав відповідне розпорядження. Це була гарна спроба об'єднати ці дві мережі в одну загальну. І тоді були відповідні рішення Тетерівської селищної ради, Оліївської селищної ради щодо поєднання мереж, щоб ми могли сполучати міськими маршрутами приміські населені пункти – Довжик, Оліївку, Піщанку, Глибочицю, Іванівку і так далі. Але ці процеси свого часу загальмувалися. Рішення скасували, тому ми зараз чекаємо на наступний раунд цих перемовин стосовно формування приміської мережі. Можливо, до того часу ми не повернемо валідатори – як варіант. Поки не узгодимо всі питання з приміською мережею", – розповів Костянтин Підпокровний.

З четвертого жовтня Житомир поінформує область про те, що в місті сформували міську автобусну мережу.

"Ми вкотре запропонуємо створити робочу групу чи провести спільну нараду з врегулювання питання роботи приміських маршрутів в межах міста Житомира", – каже начальник міського управління транспорту.

На деяких обласних маршрутах зникли валідатори - оплата проїзду можлива виключно готівкою

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: