У Житомирі три дні триватиме фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA » Новини Житомира
 
 


У Житомирі три дні триватиме фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Автор: news_maker від 4-10-2021, 20:44, переглядів: 1 372

У Житомирі три дні триватиме фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

18-тий Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться у Житомирі з 5 по 7 жовтня. Традиційно організатором фестивалю у Житомирі є НУО «Сучасний Формат».

Цьогорічна тема фестивалю «Повне одужання» присвячена праву людини на здоров’я. Під час обговорень після кінопоказів гості фестивалю матимуть змогу сфокусуватися на роздумах про те, як пандемія змінила нас, наше суспільство, країну та світ, заглибитися в проблеми системи охорони здоров’я, які оголила коронакриза, та шукати шляхи до їхнього вирішення.

На глядачів та глядачок чекають 3 дні фестивалю, упродовж яких вони матимуть змогу переглянути вражаючі документальні фільми. Усі покази відбудуться у кінотеатрі «Україна», початок о 19:00, вхід – вільний.

Житомирянам покажуть 4 стрічки: «Невидимі», «Кур’єри, а не герої», «Пранкнули», «Щось прекрасне лишилося позаду».

Правозахисна складова 18 Мандрівного Docudays UA присвячена Всеукраїнській кампанії ГО «Докудейз» «Разом — за безпечні пологи!». Непросту та замовчувану суспільством тему порушень прав під час пологів розкриє фільм «Невидимі». Саме з перегляду цієї стрічки розпочнеться фестиваль у Житомирі.

У фільмі розповідаються історії молодих жінок з трьох країн – Мелоді, Стелли та Люсії, які мають досвід пологів. Кадрами зі справжніх пологів стрічка проявляє невидиму для суспільства реальність і жінок та чоловіків, які хотіли б комфортно народжувати, але часто змушені мовчати через тиск оточення або медичного персоналу.

Участь у відкритті фестивалю візьме режисерка фільму Майя Мартіняк (Словаччина), яка прямо говорить про необхідність системних змін у ставленні до пологів і вагітних жінок.

Розклад показів:

5 жовтня
«Невидимі»

6 жовтня
Короткометражні стрічки.
«Пранкнули»
«Кур’єри, а не герої»

7 жовтня
«Щось прекрасне лишилося позаду»

Категорія: Афіша

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: