Внаслідок пожежі у житомирському гуртожитку двоє людей було госпіталізовано » Новини Житомира
 
 


Внаслідок пожежі у житомирському гуртожитку двоє людей було госпіталізовано

Автор: news_maker від 20-10-2021, 22:45, переглядів: 967

Внаслідок пожежі у житомирському гуртожитку двоє людей було госпіталізовано

20 жовтня двоє дівчат, студенток житомирського агротехколеджу, отруїлися чадним газом через забутий увімкнений у сусідній кімнаті гуртожитку електрообігрівач. Прилад залишила увімкненим їхня сусідка, після чого замкнула свою кімнату та пішла на інший поверх. В цей час обігрівач зайнявся, а дим від його горіння поширився на весь поверх гуртожитку, повідомляє Суспільне.

Близько першої години ночі дівчата, які живуть у сусідній кімнаті, відчули запах диму. Мешканців поверху за кілька хвилин почали евакуйовувати, а Віка та її подруга ще на кілька хвилин залишилися у задимленому коридорі, аби перевірити, чи не залишилися у кімнатах люди – через це дівчата і надихалися диму.

"Був дуже чорний дим і був вогонь, дівчата всі почали спускатися, почалася евакуація мешканців гуртожитку, а ми з деякими людьми залишилися на поверсі, щоб подивитися, чи є якісь постраждалі. В кімнату всі побоялися заходити, але треба було перевірити, чи там немає людей. Ми спробували туди зайти, тому й надихалися. Але, на жаль, ніхто не перевірив, чи залишилися люди на поверсі, тому я побігла ще перевіряти, чи залишився хтось на поверсі", – розповіла студентка агротехколеджу Вікторія.

Двох студенток із отруєнням чадним газом шпиталізували до відділення інтенсивної терапії. Завідувачка педіатричного відділення житомирської дитячої лікарні Надія Федурко розповіла, що нині стан дівчат покращився, їх перевели до звичайної палати.

"Діти поступили у відділення інтенсивної терапії у важкому стані, – каже Надія Федурко. – Нині дівчата переведені у педіатричне відділення, їхній стан має позитивну динаміку, але вони потребують подальшого нагляду і лікування".

Займання у гуртожитку гасили три екіпажі рятувальників. Ліквідувати загоряння вдалося за 25 хвилин.

"Внаслідок загоряння знищені матрац та розетка, пошкоджені ліжко та стеля", – каже речниця ДСНС області Ірина Романюк.

Студентки, які опинилися у лікарні, кажуть, що у гуртожитку студенти гріються обігрівачами, оскільки опалення у кімнатах не увімкнули. Керівник підрозділу з охорони праці житомирського агротехколеджу Олександр Сівченко розповів, що з 20 жовтня навчальний заклад йде на двотижневі канікули, отож вмикати опалення на кілька днів, за його словами, не було сенсу.

"Треба 72 години для випуску повітря з системи опалення, аби система набрала робочу температуру і увійшла в режим нагрівання, – каже Олександр Сівченко. – У зв'язку з тим, що з сьогоднішнього дня (20 жовтня – ред.) навчальний процес припинили – необхідності у запуску системи не було. До сьомого листопада у нас будуть канікули, з п'ятого ми виходимо на повну потужність нагрівальних систем, отож діти прибудуть у нагріті приміщення".



Внаслідок пожежі у житомирському гуртожитку двоє людей було госпіталізовано
Внаслідок пожежі у житомирському гуртожитку двоє людей було госпіталізовано
Внаслідок пожежі у житомирському гуртожитку двоє людей було госпіталізовано

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: