Особливості камінного опалення в будинку » Новини Житомира
 
 


Особливості камінного опалення в будинку

Автор: news_maker від 27-10-2021, 12:50, переглядів: 525


З настанням холодів багато хто замислюється про те, як підвищити температуру у власному житлі. Більш гостро ця проблема стосується власників приватних будинків і дач, в яких може не бути центрального опалення. Для таких ситуацій буде прекрасне рішення - це камін, завдяки якому, крім тепла, ще й створюється особлива атмосфера в будинку, затишок, наповнений романтикою.


Сучасні каміни - досить потужні опалювальні пристрої. Однак якщо будинок великий і в кілька поверхів, то одного камінного пристрої буде недостатньо. У цьому випадку він буде служити в якості додаткового джерела обігріву. Якщо будинок невеликий, то один камін цілком здатний впоратися з його опалення. При бажанні, щоб тепло від каміна переміщалося в інші кімнати, можна використовувати опалювальні системи, наприклад, водяне або повітряне опалення. Для вибору камінного чи пічного опалювального обладнання рекомендуємо звернутися до фахівців, наприклад компанії "Ваш Комин" https://www.vash-komyn.com/


Переваги камінного опалення представлені такими факторами:


- Екологічність. Як правило. В якості твердого палива використовуються дрова, брикети і т.д. Вони відрізняються екологічною безпекою, так як це деревина.

- Естетично привабливий зовнішній вигляд, який додасть будь-якій кімнаті затишок і особливу атмосферу.

- Камін повністю автономний. Він працює тільки від твердого палива, незалежний від джерел електроживлення. Так що навіть якщо відключать світло, у вас в будинку як і раніше буде тепло і світло від каміна.

- Часткове пошкодження системи не несе ніякої загрози, не відключить камін в цілому.

- Обігрів приміщення каміном нешкідливе для здоров'я, так як для топки використовується виключно тверде паливо з деревини, відповідно, продукти згоряння не шкідливі на відміну від газу і вугілля.

- Простота в обслуговуванні.

- Недорога експлуатація.


Камінне опалення, як і всі в цьому світі, крім переваг має і негативні сторони:


- Необхідно постійно підкидати дрова для підтримки тепла.

- Відсутність можливості регулювати силу полум'я і тепла.

- Висока пожежна небезпека. З цієї причини його не рекомендують встановлювати на дерев'яній підлозі через ризик потрапляння іскри. Однак ця проблема вирішується за рахунок установки камінних дверцят та вогнетривкої ізоляції.

- Задимлення під час розпалу, тому потрібно бути обережними, та постійно слідкувати за чистотою димоходу та відкривати шиберну заслінку.


Якщо використовувати тільки один камін для опалення, його буде недостатньо для великого будинку. Необхідно встановлювати спеціальні системи. Якщо розглядати невеликий будиночок або дачу, то це відмінний варіант.


Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: