Понад 60 невакцинованих вчителів у Житомирі відсторонили від роботи » Новини Житомира
 
 


Понад 60 невакцинованих вчителів у Житомирі відсторонили від роботи

Автор: news_maker від 9-11-2021, 21:39, переглядів: 934


63 працівники закладів освіти Житомира відсторонили від роботи через відсутність вакцинації від коронавірусу. 9 листопада в очному форматі запрацювали 11 шкіл Житомирської громади.

Про це кореспондентам Суспільного розповів керівник міського департаменту освіти Валентин Арендарчук.

За його словами, відсторонили від роботи 32 працівники в закладах загальної середньої освіти, 14 – в закладах дошкільної освіти, троє – в закладах позашкільної освіти, 14 – в закладах професійно-технічної освіти.

"Відповідно до чинного законодавства про працю, людина отримує зарплату за виконану роботу, – каже Валентин Арендарчук. – Якщо вона не виконує роботу, то заробітна плата не виплачується і, відповідно, не нараховується стаж. Термін відсторонення триватиме до того моменту, поки людина провакцинується, або зміниться зона карантинних обмежень".

Валентин Арендарчук каже, якщо в школі будуть 100% провакциновані всі працівники двома дозами, то заклад перейде працювати в режим офлайн. 8 листопада у Житомирі на навчання після канікул вийшли п’ять шкіл, а 9 листопада в очному форматі запрацювали 11 шкіл.

"Вже одинадцять шкіл Житомирської громади отримали право працювати в "червоній" зоні в режимі офлайн, – каже Валентин Арендарчук. – Вийшли на навчання у повному складі: ліцей №1, школа №17, школа №19, №20, №24, №27, №30, №32, Вересівська школа, ліцей №2 і школа №35".

За словами керівника обласного управління Держпраці Сергія Сечіна, за відсторонення невакцинованих працівників відповідає керівник освітнього закладу. Якщо ж керівник не відсторонює таких людей від роботи, то він підлягає адміністративному стягненню, а саме: штрафу до ста сімдесяти тисяч гривень.

"Є наказ Міністерства охорони здоров'я, тому відсторонення є законним, – каже Сергій Сечін. – Спочатку працівника попереджають, а потім ознайомлюють з наказом про відсторонення. Якщо працівник не погоджується підписати наказ про ознайомлення, складається комісійний акт про відмову".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: