У Житомирі матері, яка залишила своїх дітей без їжі та нагляду, загрожує два роки обмеження волі » Новини Житомира
 
 


У Житомирі матері, яка залишила своїх дітей без їжі та нагляду, загрожує два роки обмеження волі

Автор: news_maker від 11-11-2021, 20:58, переглядів: 637


У Житомирі планують позбавити батьківських прав жінку, яка залишила двох своїх дітей без їжі та нагляду. У поліції відкрили кримінальну справу, за якою їй загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції області Алла Ващенко.

За її словами, з п'ятого листопада поліцейські розшукують жінку.

"Кілька разів поліцейські перевіряли за місцем проживання, її не було як тоді, коли вилучали дітей, так і пізніше, – каже Алла Ващенко. – За цим фактом відкрито кримінальне провадження, попередня кваліфікація події – стаття 135 кримінального кодексу України, тобто залишення в небезпеці. Санкція статті передбачає аж до обмеження волі терміном до двох років".

На засіданні 9 листопада міська комісія з питань захисту прав дитини рекомендували забрати дітей з родини, а матір позбавити батьківських прав.

"Сама мама з багатодітної родини, уже декого ми знайшли, чекаємо їх у службі для з'ясування обставин, чи є можливість, щоб родичі взяли дітей до себе на виховання. Якщо ні, тоді будуть розглядатися інші можливості влаштування дітей до сімейних форм виховання", – сказала керівниця міської служби у справах дітей Ольга Бібла.

На обліку соціальних служб родина перебуває з 2019 року, дітей мати виховує сама, жінці 28 років.

"5 листопада мама зателефонувала до працівника служби у справах дітей, який безпосередньо займається цією родиною, – каже Ольга Бібла, – І повідомила про те, що діти закриті самі у квартирі, і вона декілька днів не планує повертатися до оселі. І більше вона нічого не пояснювала".

Наразі восьмирічний Костя та чотирирічна Алла п'ятий день поспіль перебувають у Житомирській дитячій лікарні в педіатричному відділенні.

"Вони гарно спілкуються в дитячому колективі, з медичними сестрами, з працівниками. Діти слухняні, про маму вони не говорять. Хлопчик гарно доглядає за дівчинкою, весь час водить її за руку, годує, як справжній старший брат. Він все вміє, він її одягає, він її вкладає спати, біля неї засинає, потім переходить на інше ліжечко", – розповіла завідувачка педіатричним відділенням Житомирської дитячої лікарні Надія Федурко.

Лікарка каже, що розумовий та фізичний розвиток дітей відповідає віку.

Сама мати на засідання комісії з питань захисту прав дітей не з’явилася.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: