СБУ викрила корупційну схему, запроваджену держеєстраторами на Житомирщині » Новини Житомира
 
 


СБУ викрила корупційну схему, запроваджену держеєстраторами на Житомирщині

Автор: news_maker від 18-11-2021, 19:45, переглядів: 635


Служба безпеки України викрила та ліквідувала корупційну схему на Житомирщині. Запровадили її двоє державних реєстраторів відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень однієї із об’єднаних територіальних громад Житомирської області.

За винагороду ділки пропонували своїм клієнтам «скоротити» процес реєстрації із десяти до одного-двох днів. «Таксу» встановлювали індивідуально, залежно від послуги та заможності клієнтів.

За даними слідства, серед користувачів їхніх послуг були як фізичні, так і юридичні особи. А щомісячний прибуток сягав півмільйона гривень.

Оперативники СБУ затримали зловмисників у Житомирі «на гарячому» у порядку ст.208 КПК України під час одержання чергової неправомірної вигоди. 13,6 тис. гривень сплатив місцевий підприємець ділкам за пришвидшену реєстрацію кінцевого бенефіціарного власника підприємства.

У межах кримінального провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших осіб, у тому числі, державних реєстраторів, ймовірно причетних до корупційного механізму.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП у регіоні за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.


Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: