Особливості системи Prozorro » Новини Житомира
 
 


Особливості системи Prozorro

Автор: news_maker від 23-11-2021, 18:01, переглядів: 354


В Україні великою популярністю користуються тендерні закупівлі. Офіційно їх можна реалізовувати тільки через Prozorro. Це спеціальна електронна система торгів, яка надійно захищає від шахраїв та втрати коштів. Як правило, там оголошують тендери на покупку не тільки товарів, а ще й робіт, послуг. Програма самостійно обирає переможця. Зазвичай це той учасник, який запропонував найменшу ставку. Також слід зазначити, що всі запропоновані умови повинні підходити замовнику. Якщо виграє учасник з найменшою ставкою, проте він запропонує зовсім не те, що потрібно, то в результаті просто прогає.

Чому «Прозоро» – це вигідно?

Дуже часто учасників тендерних торгів називають ще й постачальниками. Це логічно, оскільки вони пропонують товари, послуги, роботи. Суть у тому, що кожен має можливість на доволі гарних умовах отримати довгострокову поставку або замовлення. Так кожен буде при справі, оскільки замовник дуже швидко знайде виконавця, який йому запропонує найвигідніше рішення поставлених завдань. Можна через тендер замовити як звичайну поставку продукції, так і знайти того, хто проведе капітальний ремонт.

Всі аукціони проходять виключно на акредитованих торгових майданчиках. Наприклад, можна зареєструватися на УНБ https://www.ueex.com.ua/eng/ueex/sections-council/representatives-electric-power/. Подібних бірж в мережі багато. Головне – спочатку переконатися у тому, що вона офіційна, та це точно не шахрайський сайт.

Про те, як саме проходять тендерні закупівлі

Щоб розпочати тендер, потрібно провести дві процедури. Без цього не вдасться все оформити та знайти виконавця.

Перший етап – це відкриті торги. Як правило, брати участь у них має право будь-який об’єкт господарювання. Це головна процедура. В Україні вона завжди розпочинається першою. Юридична особа подає та розкриває пропозицію на одному з акредитованих майданчиків Prozorro. Далі учасники ознайомлюються з опублікованою інформацією та задають за потреби питання тому, хто взагалі організував цей аукціон. Замовник має право на відповідь не більше, ніж через три доби. Коли кожен дізнається про те, що його цікавить, то розпочинається редукціон.

Учасники просто знижують ціну, а система автоматично визначає найкращу пропозицію з усіх. Як правило, переможець підписує договір, щоб все це проходило офіційно. Іноді система Prozorro відправляє відхилення, наприклад, якщо замовник не задоволений вибором.

Ще один етап – це конкурентний діалог. Завдяки йому організатор може поспілкуватися з кожним з потенційних клієнтів, розповісти детальніше про товар, послугу чи роботу. Це дуже зручно, оскільки так можна простіше визначатися з тим, хто дійсно має право на реалізацію.

Публікуються торги на таких мовах:
- українська;
- англійська.

Якщо на закупівлю відправить заявку всього один учасник, то тоді тендер не відбудеться. Річ тому, що для реалізації потрібно принаймні дві людини, які бажали б взяти участь у «перегонах». Замовнику потрібно буде почекати, доки кількість учасників збільшиться, й тільки після цього система обиратиме переможця.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: