Житомир отримає 17 мільйонів євро кредиту на термомодернізацію » Новини Житомира
 
 


Житомир отримає 17 мільйонів євро кредиту на термомодернізацію

Автор: news_maker від 30-11-2021, 22:41, переглядів: 1 073


Житомир отримає від німецького державного банку KfW пільговий кредит і грант на термомодернізацію шкіл, садочків та закладів охорони здоров'я. Загалом - понад 17 млн євро.

30 листопада, у Києві в рамках проведення українсько-німецьких урядових переговорів відбулося урочисте підписання угоди про кредит та грант між Кабінетом Міністрів, Кредитною установою для відбудови (KfW), Житомирською та Запорізькою міськими радами.

Нагадаємо, що комплексна термореновація сорока будівель закладів освіти у Житомирській громаді передбачена проєктом "Енергоефективність у громадах".

Процентна ставка за кредитом становитиме 2%, плата за зобов’язаннями – 0,25%. Передбачений пільговий період 10 років, загальний період погашення – 30 років.

Окрім кредиту, наше місто отримає і грант близько 3 млн євро. Цю додаткову фінансову підтримку спрямують на комплексну термореновацію будівель закладів охорони здоров’я.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, такий проєкт є економічно вигідним для Житомира та черговим кроком на шляху до енергонезалежності. Термомодернізація закладів освіти та охорони здоров’я зекономить кошти громади на їх опалення. Очікується, що щорічна економія коштів становитиме в поточних цінах 31,2 млн грн.

У відборі на отримання коштів від KfW брали участь 38 міст. Основними критеріями оцінки були:

- фінансова спроможність міст реалізувати інвестиції з енергоефективності, що фінансуються за рахунок кредитних коштів;
- стан підготовки проєктних пропозицій;
- досвід міст у реалізації проєктів з енергоефективності.

За оцінками консультанта Кредитної Установи для відбудови (KfW), Житомир та Запоріжжя показали найкращі результати за цими показниками.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: