У Житомирі відбулася прем'єра документального фільму про домашнє насильство » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбулася прем'єра документального фільму про домашнє насильство

Автор: news_maker від 3-12-2021, 21:51, переглядів: 1 031


У Житомирі відбулася прем'єра документального фільму режисерки Єлизавети Сміт про домашнє насильство "Розірви коло". Фільм знято за підтримки ООН та уряду Великої Британії.

Про це Суспільному розповіла співорганізаторка прем'єрного показу у Житомирі Тетяна Парфентієва.

За її словами, фільм "Розірви коло" розповідає історії двох жінок Іви та Олександри, котрі пережили домашнє насильство, втекли від кривдників та змінили своє життя.

"У фільмі режисерка показала, наскільки домашнє насильство знищує жінку, як особистість, – каже Тетяна Парфентієва. – Це реальні жіночі історії. Одна з героїнь фільму – харків'янка. Вона розказує про те, що їй довелося пережити. Фільм також показує шлях, як позбутися проблеми і стати щасливою людиною".

Відвідувачка прем'єрного показу Оксана Давиденко зазначила, що, на її думку, цей фільм мають побачити і жінки, і дівчата.

"Можливо, для когось фільм буде заважким для перегляду, в когось підніме хвилю не зовсім приємних спогадів, бо тема насильства – складна для суспільства, – каже Оксана Давиденко. – Проте треба говорити про різні види насильства, про його прояви. І тоді можна буде боротися з цією проблемою".

Начальниця сектору протидії домашньому насильству Житомирського району Марія Зуб розповіла, що впродовж 2021 року викликів щодо фактів вчинення домашнього насильства було вдвічі більше, ніж у минулому році. За її словами, нині люди звертаються частіше, бо у суспільстві почали приділяти увагу цій проблемі.

"Від початку 2021 року зафіксовано 1 192 випадки вчинення домашнього насильства, – каже Марія Зуб. – Люди почали більше розповідати про це. Такі фільми повинні бути, адже поширюється інформація про те, що є фахівці і служби, які допоможуть припинити домашнє насильство в сім'ях".

Після 10 грудня фільм "Розірви коло" можна буде переглянути у вільному доступі в мережі Інтернет.

З 25 листопада до 10 грудня триває всеукраїнська акція "16 днів проти насильства".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: