Житомир відзначено щорічною премією-відзнакою «ЕКОтрансформація» » Новини Житомира
 
 


Житомир відзначено щорічною премією-відзнакою «ЕКОтрансформація»

Автор: news_maker від 21-12-2021, 20:36, переглядів: 1 107


Вчетверте відбувся Всеукраїнський форум «Лідерство та ЕКОтрансформація-2021». У рамках заходу Житомир було відзначено щорічною премією-відзнакою «ЕКОтрансформація» за екологічне лідерство, внесок в розбудову зеленої економіки та стійкої держави.

«Житомир - перше місто у Східній Європі, яке задекларувало перехід на 100% використання відновлюваних джерел енергії до 2050 року. Сьогодні нам є чим звітувати у своїй екодіяльності: це і відкриття ТЕЦ, це і перший в Україні сміттєпереробний завод, зовнішнє LED вуличне освітлення міста, а також термосанація шкіл, садочків та закладів охорони здоров'я», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин і додає, що всі ці проєкти були б неможливими без співпраці з міжнародними партнерами.

«Ми як місто отримали цю нагороду, бо її власником не може бути одна людина. Це нагорода, яку сьогодні отримує наше муніципальне партнерство. Цю нагороду отримують наші партнери, які свого часу дали мандат довіри місту Житомиру, місцевій владі, – Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ, уряд Швейцарської Конфедерації, уряд Німеччини, уряд Данії, Європейський банк реконструкції та розвитку, Німецький державний банк розвитку, Глобальний екологічний фонд, Фонд східного партнерства та інші організації, які допомагають нам ставати більш екологічними та ефективними. Ми сподіваємося, що Житомир може бути гарним прикладом для наслідування. Бо те, що ми робимо у своєму місті, – може бути реалізоване іншими громадами», - зазначає директор КУ «Агенція розвитку міста Борис Пахолюк.

Визнання «ECОtransformation-2021» (ЕКОтрансформація) покликане сприяти формуванню нової системи цінностей, підтримувати лідерів бізнес-спільноти, які попри економічні труднощі формують справжні національні цінності — повагу до своєї землі, піклування про її збереження і процвітання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: