Зелений чай: користь та шкода з наукової точки зору » Новини Житомира
 
 


Зелений чай: користь та шкода з наукової точки зору

Автор: news_maker від 27-12-2021, 20:57, переглядів: 1 441


Чай — другий за популярністю напій у світі. Майже всі види зеленого чаю виготовляють з листків куща китайської камелії. Хоча споживачі віддають перевагу здебільше чорному чаю, зелений має свої корисні переваги. Наприклад, у косметичних цілях використовують зелений чай для обличчя, а науковці відмічають позитивний вплив на здоров’я людини.

У чому полягає користь

На сході зелений чай вважають цілющим напоєм. Використовують його в тонізувальних та лікувальних цілях. У багатьох країнах створені особливі традиції вживання цього продукту, наприклад в Китаї та Японії чайна церемонія є частиною культури, тому більшість населення майже з дитинства знає як правильно заварювати зелений чай. До складу листків камелії входять такі корисні речовини:

- вітаміни A, B, C, F, P, K;
- мікроелементи: фтор, кальцій, цинк, калiй, мідь, залізо, магній;
- 20 видів амінокислот;
- кофеїн, L-теанін.

Напій активізує роботу мозку та збільшує виробітку дофаміну — гормону щастя. На відміну від кави м’яко так більш ефективно тонізує, стимулюючи кращу роботу нервової системи. Чай поліпшує пам’ять та є профілактичним засобом у боротьбі з хворобами Паркінсона та Альцгеймера, а також може запобігати розвитку деменції.

Більшість харчових добавок мають у своєму складі зелений чай, тому що він прискорює обмін речовин в організмі. Саме тому вважається, що такий напій є вірним супутником людей, які прагнуть схуднути. Ще одна корисна властивість напою — профілактика раку. Існують дослідження американських вчених, які доводять, що вживання такого чаю допомагає запобігати розвитку ракових клітин. Інші дослідження підтверджують, що продукти з листiв китайської камелії можуть бути корисним під час інших хвороб: 

- діабет другого типу;
- хвороби серцево-судинної системи;
- псоріаз та інші захворювання шкіри.

Шкідливі сторони продукту

Слід зазначити, що для окремих груп людей вживання будь-якого напою з кофеїном може бути шкідливим. Високі дози кофеїну викликають безсоння. Якщо хворому прописують антикоагулянти або стимулятори, то це може стати перепоною для вживання традиційного китайського відвару. Інші ліки або трави у поєднанні з таким напоєм можуть призвести до небажаного ефекту. 

Зелений чай має свої переваги та недоліки. Розумне вживання цього продукту може подарувати не тільки гастрономічну насолоду, а й користь для здоров’я. Tea.ua пропонує чудовий вибір чайної продукції. Головне — правильно заварювати напій та знати усі тонкощі його вживання. Саме тоді задоволення від чайної церемонії гарантовано.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: