На Житомирщині у двох родинах п’яні матері залишили вдома дітей без нагляду » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині у двох родинах п’яні матері залишили вдома дітей без нагляду

Автор: news_maker від 17-01-2022, 21:07, переглядів: 804


Упродовж 14 та 15 січня ювенальні поліцейські Бердичівського райвідділу відреагували на повідомлення про бездоглядність малечі у двох багатодітних сім’ях. Відносно батьків складені адміністративні матеріали, а дітлахами опікуються медики.

У ніч з 14 на 15 січня до поліції надійшло повідомлення про небезпеку для малолітніх дітлахів, яких мати залишила на знайому гостю і подалась гуляти селом.

Прибувши за адресою проживання багатодітної родини, поліцейські виявили у хаті нетверезу заявницю, п’ятьох дітлахів, віком від 9 років до 1 місяця, та співмешканця господарки, який у неадекватному від кількості вжитого алкоголю стані спав на підлозі.

За словами жінки, вона прийшла на гостини. Після спільного чаркування господиня, матір п’ятьох дітлахів, подалася з оселі геть. Згодом її нетверезою люди бачили у сільському барі, де вона вживала спиртне. Однак на момент прибуття поліцейських жінки ніде не було. З’явилась вона пізніше, коли діти перебували під наглядом медика і старости села. Про такі обставини правоохоронці сповістили і представників соціальної служби. Раніше в поле зору правоохоронців ця родина не потрапляла. Відтак нині у ситуації розбираються ювенальні поліцейські Бердичівського райвідділу та соціальні працівники. Відносно матері складені адміністративні матеріали за ст. 184 (Неналежне виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

15 січня жителі райцентру повідомили до поліції про маленьких дітей, яких брудними і голодними покинула у холодній хаті мати.

Ця сім’я, в якій зростає троє дітлахів, віком 5-ти та 2-х років і 11-місячне маля, перебувала на обліках у соціальних службах як така, що потрапила у скрутні життєві обставини. Сама жінка неодноразово вже притягувалась до адміністративної відповідальності за відверте ігнорування батьківських обов’язків.

На момент прибуття правоохоронців і соціальних працівників у будинку діти знаходились самі: в антисанітарії, без харчів, напіводягнені у брудний одяг. Для обігріву «турботлива» мати запалила і залишила без нагляду газову духову шафу.

За таких обставин правоохоронці доставили дітлахів до лікарні для обстеження їх стану. Наразі малеча в лікарні.

Правоохоронці встановили місцеперебування матері, якій також знадобилась допомога для витвереження, її жінці надали у лікарняному закладі. Відносно неї поліцейські вкотре склали адміністративні матеріали. Однак, зважаючи на систематичний недогляд за малечею, наразі вирішується питання про доцільність перебування дітей у такій родині.

– Минулого року за невиконання батьківських обов’язків по вихованню дітей у Бердичівському районі ювенальні поліцейські склали понад 300 адміністративних матеріалів. Триває спільна профілактична робота у родинах, які раніше вже потрапляли у поле зору і нині також потребують нагляду, - прокоментував начальник Бердичівського райвідділу поліції Олег Мельничук.


Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: