У Житомирі попрощалися із заслуженим артистом України Ярославом Теплим » Новини Житомира
 
 


У Житомирі попрощалися із заслуженим артистом України Ярославом Теплим

Автор: news_maker від 10-02-2022, 21:20, переглядів: 807


Ярослав Теплий, заслужений артист України, керівник та соліст дуету «Червоне та чорне» передчасно пішов із життя 8 лютого. 9 лютого з ним попрощалися на Корбутівському цвинтарі.

«Останні місяці, на жаль, позначилися вагомими втратами для Житомирської громади. Учора обірвалося життя видатного митця, багаторічного натхненника руху лемків Житомирщини Ярослава Теплого. Це величезна втрата для сім’ї і близьких та непоправна для культури громади», - каже секретар міської ради Віктор Клімінський.

У вересні минулого року Ярослав Теплий отримав почесну нагороду «За заслуги перед містом Житомиром ІІІ ступеню» за вагомі здобутки, значний особистий внесок у суспільно-культурний та національний розвиток міста та з нагоди 60-річчя від дня народження.

Довідково. Народився у 1961 році в місті Івано-Франківськ. Працював у галузі культури та мистецтв із 1979 року. З 1982 року – в Чуднівському будинку культури Житомирської області, де разом із дружиною Валентиною Теплою створили вокальний дует "Червоне та чорне". З цього часу, працюючи як професійний соліст-вокаліст у жанрі дуету, вів активну гастрольно-концертну діяльність.

У 1983-1986 роках керував вокально-хоровими колективами в м. Житомирі та смт Народичі, а в 1986 році очолив Поліський ансамбль пісні та танцю Житомирського МБК.

Засновник та шеф-редактор Інтернет-видання "Національного Лемківського Порталу України LEMKY.COM".

В 2015 році указом Президента України Ярославу Теплому присвоєно почесне звання "Заслужений артист України".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: