У під'їздах двох житомирських будинків встановили електричні підйомники » Новини Житомира
 
 


У під'їздах двох житомирських будинків встановили електричні підйомники

Автор: news_maker від 24-02-2022, 22:28, переглядів: 2 185


У будинках за адресами: вул. Кибальчича, 4 (3 під’їзд) та проспект Миру, 17 (5 під’їзд) встановили перші електричні підйомники. Загальна вартість виконаних робіт – 422 тис. грн. У програмі житлового господарства на цей рік закладено пів мільйона гривень на встановлення електричних підйомників для забезпечення безперешкодного доступу маломобільних груп населення.

Депутатка міської ради Неля Ковалюк називає таку ініціативу «проривом».

«Це дороговартісний варіант, але це все-таки альтернатива, щоб людина не сиділа вдома. Мені свого часу допомогли переселитися з п’ятого поверху на перший, я знаю яка це проблема. В комунальних установах підйомники є, туалетні кімнати пристосовані, але саме в будинках, де мешкають люди з інвалідністю і пересуваються на візках, - це перші такі пандуси», - каже Неля Ковалюк.

За словами депутатки, фактично кожен під’їзд багатоповерхівки потребує таких підйомників, адже скористатися ними можуть не лише особи з інвалідністю, а й літні люди та вагітні жінки, - всі маломобільні групи населення.

Важливо: електричний підйомник прикріплений до стіни. Щоб скористатися ним, його потрібно розкласти. Перший крок – відносно легкий, та повернути його у попереднє положення людина з інвалідністю не зможе.

«Потрібно провести збори з мешканцями, показати, як працює цей механізм, як піднятися та спуститися на ньому, як його правильно зібрати. Свідомість та толерантність мешканців будинку – надзвичайно важлива», - сказала депутатка Неля Ковалюк.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: