Мікрорайон Крошня залишився без комунального транспорту » Новини Житомира
 
 


Мікрорайон Крошня залишився без комунального транспорту

Автор: news_maker від 23-03-2022, 23:55, переглядів: 1 062


З 23 березня у Житомирі призупинили рух комунальних автобусів на Крошню та Мальованку.

Про це в коментарі Суспільному розповів заступник начальника управління транспорту Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

За його словами, на Крошню та Мальованку комунальні автобуси випускали для підстраховки – на той випадок, якщо туди не їздитимуть приватні перевізники.

"Автобуси возили жителів міста за цими маршрутами безкоштовно, ми заправляли їх за рахунок власних запасів палива, – каже Микола Єрмаков. – Враховуючи, що зараз на маршрути вийшов приватний перевізник, ми зняли комунальні автобуси з цих маршрутів і поки що тримаємо їх для потреб нашої оборони. Я розумію, що безкоштовний транспорт – це добре для містян, але є ресурси, які ми маємо економити".

З 23 березня на крошенському напрямку працюють автобуси за кількома маршрутами.

"Ми від сьогодні контролюємо інтервали руху на цьому напрямку – зараз це десь до 15 хвилин між автобусами. Це і №110, і №10, і приміські маршрутки, які їдуть через місто. Те ж саме стосується Мальованки – туди їздить маршрут №58, також може найближчими днями почати їздити №30. Щоденно приватні перевізники включаються в роботу і збільшують випуск транспорту на маршрути", – поінформував начальник міського управління транспорту і зв'язку.

З його слів наразі йдуть перемовини стосовно запуску тролейбусу на Крошню, який возив би пасажирів безкоштовно, але це справа не найближчого часу.

"Є питання з блок-постами, котрі тролейбус просто не зможе об'їхати, тому поки що так", – говорить Микола Єрмаков.

Зауважимо, що вартість проїзду у приватних перевізників наразі становить 10 гривень для всіх категорій громадян. Оплата можлива тільки готівкою.

Категорія: Транспорт

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: