Помер відомий продюсер Валерій Нужда » Новини Житомира
 
 


Помер відомий продюсер Валерій Нужда

Автор: news_maker від 29-03-2022, 12:32, переглядів: 798


Департамент культури Житомирської обласної військової адміністрації з сумом повідомляє, що 28 березня 2022 року перестало битися серце видатного представника культури Житомирщини, багаторічного організатора культурних та мистецьких заходів, відомого продюсера Нужди Валерія Леонідовича.

Валерій Леонідович Нужда (15.10.1960 - 28.03.2022) завжди вважав, що найцінніше в роботі - спілкування зі справжніми людьми, які говорять тихо і небагато, проте мають неймовірну енергетику.

Ім’я Валерія Нужди відоме та авторитетне і в шоу-бізнесі, культурі, і серед глядачів-слухачів. Для житомирян він разом з братом Дмитром багато років організовував унікальні концерти, вистави зірок першого ешелону. Для них, зірок, а найперше, друзів, як музикант, він писав пісні. Як продюсер популярного дитячого конкурсу «Перша нота», а пізніше президент творчо-мистецького центру «Україна» віднаходив самобутні таланти на Поліській землі.
Валерій Леонідович Нужда народився в Житомирі, був глибоко віруючою, сімейною людиною. Він часто підкреслював, що його сім'я – його багатство. На честь прадіда по материнській лінії - генерала армії Корбута названо район обласного центру. Тут і зараз мешкає чимало його нащадків. Чоловіки роду дуже часто обирали собі військовий шлях.

У 13 років Валерій навчався у Суворовському училищі. Проте верх все ж таки взяла тяга до музики, що передалася по батьківській лінії. Дід Михайло мав робочу спеціальність, але при цьому надзвичайну музичну обдарованість. Він був сиротою, звідси і примітне прізвище – Нужда.

Валерій трагічно втратив дружину, він став для дітей і татом, і мамою. Відновитись після втрати коханої людини Валерій Леонідович зміг завдяки родині, друзям та вірі в Бога.

Пісні його авторства є в репертуарі відомих українських виконавців. Їх співають Павло Зібров, Ірина Білик, Юрій Градовський, ансамбль «Зоряни» та багато інших співаків та колективів.

Валерій Нужда - один із тих, хто, не афішуючи, реально підтримував наших військовослужбців. Він постійно запрошував бійців зі шпиталю на концерти, забезпечував їм доставку транспортом, їздив із артистами на Схід, проводив благодійні виступи, щоб зібрати необхідні для фронту кошти. Організовував збір за допомогою своїх друзів у Німеччині якісних курток, взуття та медичних матеріалів для військових.

Валерій Леонідович сам служив в Афганістані, де отримав поранення. Багато робив для підтримки бойових побратимів та їхніх родин, зокрема і будучи депутатом Житомирської міської ради двох скликань.

За сумлінну депутатську діяльність у Житомирській міській раді нагороджений нагрудним знаком «За відзнаку перед містом 3-го ступеню». У 2014 році Валерію Нужді було присвоєне звання: «Заслужений діяч естрадного мистецтва України».
За життя він постійно наголошував, що у «його професії необхідно трішки божевілля. І не ставити собі жодних рамок». Його життєве кредо: «ДАВ СЛОВО – ВИКОНАЙ».

Прощання з Валерієм Леонідовичем Нуждою відбудеться 29 березня 2022 року о 13:30 на Корбутівському міському кладовищі.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: