Житомиряни продовжують прибирати місто » Новини Житомира
 
 


Житомиряни продовжують прибирати місто

Автор: news_maker від 31-03-2022, 16:23, переглядів: 1 308


Близько двохсот людей долучилися до акції "Чистий день" у Житомирі. Містяни вийшли на прибирання локації у мікрорайоні "Польова". За кілька годин люди зібрали більше сотні мішків зі сміттям та повністю прибрали територію поблизу гуртожитків.

Про це Суспільному розповів начальник відділу комунального підприємства "Інспекція з благоустрою" міста Житомира Олександр Круглий.

За його словами, такі акції проходять щочетверга. Для прибирання спеціально обирають території, які не закріплені за жодним підприємством чи установою.

"Дуже активно цьогоріч мешканці міста долучилися до прибирання. Я думаю, що це пов'язано з війною, багато людей тимчасово залишилися без роботи і постійно сидіти вдома людям набридає, – каже Олександр Круглий. – Є визначені правила благоустрою, які дають відповідні відстані від підприємств, установ. Є територія, яка за ними закріплена. На жаль, багато територій є, які ні за ким не закріплені, тому ніхто, крім міської влади та небайдужих громадян, ці території не прибиратиме".

Тетяна Козаченко приїхала прибирати на Польову з іншого кінця міста. Жінка каже, що не може сидіти вдома, тож вирішила допомогти місту чим може – позичила у сусідів граблі і поїхала прибирати.

"Чистота має бути завжди, тому мусимо прибирати, – каже Тетяна Козаченко. – Тут навкруги багатоповерхівки і живуть люди. Не знаю, як вони могли таке допустити. Я живу у приватному будинку і у мене завжди все прибрано. Можливо, ми таким чином зможемо привчити наших людей до якогось порядку. Якщо наші хлопці на фронті зуміли створити єдиний кулак, то чому ми не можемо прибрати?".

Серед сміття, яке лежить у кількох десятках метрів від багатоповерхівок, не лише опале листя, пластикові пляшки та інше дрібне сміття, а й будівельний непотріб, стара автомобільна гума та навіть залишки меблів.

"Це ж важливо для майбутнього наших дітей, щоб вони жили у чистоті і потім так, як і ми, прибирали місто, – каже житомирянин Андрій Федотенко. – Кожен, хто залишився у тилу у нашому місті, повинен стати взірцем, робити те, що може. Хтось – прибирати вулиці, хтось – працювати на своїй роботі, головне, щоб всі працювали і працювала економіка".












Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: