У житомирських маршрутках зникла можливість безготівкового розрахунку » Новини Житомира
 
 


У житомирських маршрутках зникла можливість безготівкового розрахунку

Автор: news_maker від 17-04-2022, 14:03, переглядів: 2 506


Не дивлячись на те, що українців закликали під час покупок віддавати перевагу безготівковим розрахункам, у житомирських маршрутках оплатити проїзд карткою не вийде.

Водії маршруток розповідають, що відновлення безготівкової оплати варто чекати не раніше закінчення війни, а якщо щось не подобається пропонують "йти пішки".

За інформацією сайту "Транспорт Житомира" роботу автоматизованої системи оплати проїзду було відновлено з 09 квітня. Й саме з цієї дати всі перевізники, ймовірно, мали відновити прийом безготівкової оплати.

Варто зазначити, що згідно з рішенням Житомирської міської ради №18 від 19.01.22 р., у маршрутках готівкова вартість проїзду становить 10 грн. У цьому ж рішенні у пункті №3 є інформація про те, що у випадку відсутності валідатору вартість проїзду становить 4 гривні.



Сергій Сухомлин у коментарі Житомир інфо повідомив, що наразі ніяких умов маршрутчикам виставити не може.

"В мене немає зараз морального права виставляти якісь умови маршрутчикам. По-перше – паливо по 40 гривень за літр, а по-друге – майже половина автобусів приватних перевізників кожного дня працює на військових. Для потреб військових використовують майже половину наявних автобусів, ми їх тільки заправляємо, а заробітна плата водіїв та інші витрати – це все лежить на перевізниках." - повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За спостереженнями наших журналістів валідатори зараз працюють на маршрутках: №44 (перевізник ПП "ПАТП-2007"), №23 (перевізник Житомирське ТТУ). А також у всіх трамваях та тролейбусах.

Нагадаємо, пільговий проїзд діє у електротранспорті з 10 до 16 години. У інший час в електротранспорті необхідно оплачувати повну вартість. В маршрутках безкоштовний та пільговий проїзд наразі не надається.

Учасники бойових дій, тероборона, військові, правоохоронці, надзвичайники, діти сироти, діти з інвалідністю – громадським транспортом користуються безоплатно та без обмежень у часі (за умови пред’явлення посвідчення).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: