У Міжнародний день Землі житомиряни посадили шість дубів » Новини Житомира
 
 


У Міжнародний день Землі житомиряни посадили шість дубів

Автор: news_maker від 23-04-2022, 13:43, переглядів: 1 837


22 квітня у Міжнародний день Землі до 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди у Шодуарівському парку Житомира висадили шість дубів, кожен з яких отримав свою назву.

Про це Суспільному розповів організатор акції – житомирянин Олег Земнухов.

За його словами, екологічну акцію символічно провели у Міжнародний день Землі. Приурочили її до 300-річчя з дня народження українського філософа Григорія Сковороди, додавши філософії у присвоєні дубам назви. Тепер у Житомирі офіційно є дуб Сили, дуб Мудрості, дуб Єдності, дуб Свободи, дуб Перемоги та Хрестовий дуб.

"Я шукав ці дуби у лісі і, коли викопував, то буквально відчував, що кожне дерево має свій характер, якому притаманні філософські ідеї Григорія Сковороди. Це ідея свободи, ідея мудрості, ідея перемоги, які актуальні і зараз", – розповів Олег Земнухов.

Керівник парку Юрій Рогозинський каже, що нові дуби посадили взамін старих, котрі садили за часів засновника парку барона де Шодуара. Ті дуби зрізали, бо вони були в аварійному стані.

"У 2021 році ми обіцяли і анонсували, що на цих місцях, а також там, де у нас дуб повалило і зламало під час грози, ми висадимо такі самі дуби, відновлюючи природний фонд зелених насаджень", – сказав керівник парку.

Разом з організаторами дуби в парку садили військові і переселенці. Один із них ­– військовослужбовець Сергій Бутко – переїхав з Донбасу і сім років живе у Житомирі. За цей час, каже, місто стало йому рідним.

"Я пройшов АТО і ООС, зараз ось три дні, як повернувся з тероборони Житомира, – говорить Сергій. – Хочу вкласти у цей парк частинку своєї душі. Я сюди і сам часто приходжу, і родичів та знайомих, які приїжджають до мене в гості з Туреччини та Донбасу, теж сюди приводжу щороку".

Житомирянин Ілля Зозуля каже, що дерево садив вперше у житті. Свого дуба, якого назвали Хрестовим, планує виростити великим – аби він міцнів і довго жив.

"Посадити дуб Перемоги я вважаю за честь, – говорить переселенець з Криму Костянтин Глазков. – Дуже гарні люди зібралися, дуже гарна енергетика. Я вірю, що ми робимо важливу справу і перемога неодмінно буде за нами".



Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: