Як курсуватиме транспорт на Великдень у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Як курсуватиме транспорт на Великдень у Житомирі

Автор: news_maker від 23-04-2022, 13:58, переглядів: 2 110


23 і 24 квітня у Житомирі трамваї та тролейбуси курсуватимуть з п'ятої години ранку до дев'ятої вечора, а церковні служіння відбуватимуться з урахуванням комендантської години, тобто без нічних служб, повідомляє Суспільне.

За словами настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомира Богдана Бойко, освячення пасок відбудеться 23 квітня протягом дня. Нічних служб не буде. Час богослужінь цьогоріч змінили через комендантську годину.

"23 квітня з 13:00 по 20:00 годину буде освячення пасок, вечірня служба, а от вночі богослужіння не буде через комендантську годину, – каже Богдан Бойко. – Святкова служба почнеться о шостій ранку 24 квітня на Христове воскресіння".

Аби житомиряни могли дістатися до місць богослужінь, трамваї та тролейбуси у Житомирі курсуватимуть у неділю з п'ятої години ранку до дев'ятої вечора. Окрім цього, у цей період збільшать кількість транспорту, який виїжджатиме на маршрути.

"Прийняли рішення продовжити рух міського електротранспорту до 21:00 години 23 і 24 квітня, – каже заступник начальник міського управління транспорту Микола Єрмаков. – Крім цього, буде частково збільшено кількість транспорту на головних напрямках. Більше всього тролейбусів курсуватиме у напрямку Крошні, Богунії та Корбутівки".

За словами речниці поліції області Алли Ващенко, Великодні служби відбудуться у близько півтисячі храмів області. Очікується, що участь у богослужіннях візьмуть понад 25 тисяч вірян. Правоохоронці разом із громадськими патрулями працюватимуть максимально наближено до храмів та місць богослужінь.

"Водночас працюватимуть майже 430 поліцейських для забезпечення безпекових функцій, – каже Алла Ващенко. – Правоохоронці дбатимуть про безпеку вірян, а також про безпеку навколо храмів".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: