У Житомирі СБУ викрила медиків на вимаганні хабарів від учасника АТО за сприяння в оформленні інвалідності » Новини Житомира
 
 


У Житомирі СБУ викрила медиків на вимаганні хабарів від учасника АТО за сприяння в оформленні інвалідності

Автор: news_maker від 26-05-2022, 22:22, переглядів: 1 077


Співробітники СБУ викрили двох медиків на хабарництві за «допомогу» в оформленні групи інвалідності колишньому військовослужбовцю ЗСУ, який отримав поранення під час проведення Антитерористичної операції.

Оперативники спецслужби встановили, що медична працівниця однієї з комунальних установ Житомирської міської ради за 14,4 тисячі гривень пообіцяла допомогу пораненому АТО-шнику у правильному оформленні документів попереднього медичного огляду. У цю ж суму входили «гарантії» її впливу на членів лікарсько-консультативної комісії для видачі колишньому військовому направлення для проходження МСЕК для оформлення групи інвалідності.

Крім того, правоохоронці задокументували, що у цього ж пораненого військовослужбовця вимагав хабар ще один медик – член лікарської комісії Житомирського обласного центру медико-соціальної експертизи. За свій підпис під профільним висновком лікар зажадав 8 тисяч гривень.

У протилежному випадку він «пообіцяв» проблеми із оформленням інвалідності або й взагалі її непродовження.

Таким чином, процес «супроводження» одноразового оформлення інвалідності коштував пораненому майже 22,5 тисячі гривень, хоча колишній військовослужбовець мав на це повне законне право.

Правоохоронці затримали посадовця МСЕК у порядку ст.208 КПК України «на гарячому» під час одержання обумовленої суми хабаря на одній із вулиць обласного центру.

За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Медичній працівниці комунальної установи інкримінується вчинення злочину за ч.3 ст.369-2 (зловживання впливом) КК України.

За місцями роботи «перевертнів у білих халатах» були проведені санкціоновані слідчі дії.

Триває досудове розслідування, в межах якого перевіряється інформація щодо інших можливих фактів вимагання фігурантами проваджень неправомірної вигоди та причетності до правопорушень інших працівників медичних установ міста.

Викриття зловмисників здійснили співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП Житомирщини за процесуального керівництва обласної прокуратури.










Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: