Як замінити нагрівач у пральній машині? Поради спеціалістів » Новини Житомира
 
 


Як замінити нагрівач у пральній машині? Поради спеціалістів

Автор: news_maker від 31-05-2022, 20:52, переглядів: 911


Для того, щоб пральна машина якісно і швидко видаляла плями з одягу, вона повинна оснащуватися великим баком для води, барабаном, що обертається, а також підключенням до водопостачання. Але навіть використання якісного прального порошку не дозволить видаляти забруднення із гарантією. Також читайте у нашому додатковому матеріалі чому пральна машина не віджимає nadomu.zt.ua/pralna-mashina-ne-vixodit-na-vidzhim. Найважливішою частиною гарного прання є нагрівання води, за яке відповідає нагрівальний елемент (ТЕН).

На жаль, саме ТЕН є тим пристроєм, який часто виходить з ладу. Справа в тому, що нагрівач постійно контактує з водою і на ньому осідає велику кількість солей кальцію та магнію. Це може призвести до перегорання елемента. У такому разі користувачеві потрібно замінити нагрівач самостійно, або із залученням кваліфікованого спеціаліста.

Пральна машина не нагріває воду?

Але не варто думати, що поломка ТЕНу – єдина причина, через яку пральна машина може перестати нагрівати воду. Найчастіше клієнти нашого сервісного центру звертаються до майстерні з проблемою – пральна машина не нагріває воду. Проблема найчастіше пов'язана з неробочим ТЕНом, але також пристрій може працювати з інших причин.

Досить часто проблема виникає через температурний датчик, що вийшов з ладу. Заміна датчика проводиться простіше, ніж встановлення нового нагрівача. При цьому датчик - це пристрій, на підставі показників якого працює електронний модуль управління. Також поломка може траплятися через проблеми із самою електронікою. Це можуть бути програмні чи апаратні несправності. На жаль, самостійний ремонт електронного модуля виконати практично неможливо. Але якщо без нагрівання винен ТЕН - то користувач зможе самостійно замінити елемент.

Як замінити нагрівальний елемент

Для самостійної заміни ТЕНу в пральній машині користувач повинен мати певні навички роботи з побутовою технікою. Також він повинен мати велику кількість інструментів, за допомогою яких буде проводитись заміна. Мінімальний набір інструментів - це кілька ключів для відкручування гайок, а також кілька викруток із прямим або хрестоподібним шліцем. Нижче ми дамо ряд рекомендацій щодо встановлення нового нагрівача. Але слід пам'ятати, що у кожного виробника пральних машин є свої особливості. Інформацію щодо розбирання пристрою можна дізнатися у посібнику з експлуатації.

Вибір запчастин

Перше, що необхідно зробити, це переконатися, що винен у проблемі саме ТЕН. Для цього користувачеві необхідно відключити пральну машину від електромережі та розвернути її там, щоб можна було зручно відкрутити болти у задній частині корпусу. Кришка кріпиться на 4 або 6 болтах, які дуже легко викрутити. Після зняття кришки ви зможете побачити сам нагрівач, він розміщується в нижній частині бака із пластику або нержавіючої сталі. До нагрівача підходять дроти, також усередині нього може розміщуватися датчик температури.



Користувачеві необхідно вимкнути електричні контакти, попередньо запам'ятавши, як вони були підключені. Після цього потрібно проштовхнути штир, на якому тримається сам нагрівач. Головне – витягнути нагрівач, не пошкодивши його. Після вилучення користувач може перевірити ТЕН мультиметром. Якщо мультиметра немає - то має сенс звернутися до магазину запчастин до побутової техніки, продавець якого зможе підібрати аналогічний або оригінальний нагрівальний елемент. Замовляти товари по інтернету досить небезпечно – ви можете купити нагрівач, який не підходитиме до вашої пральної машини. ТЕНи можуть бути довгими або короткими, металевими або керамічними.

Встановлення ТЕНу

Після того, як ви купили відповідний нагрівальний елемент, має сенс приступити до його встановлення. Якщо разом із ТЕНом у комплекті йшла герметизуюча гумка, то стару можна буде викинути. ТЕН встановлюється до упору так, щоб ущільнювач не протікав. Після чого до нагрівача підключаються дроти, у такому порядку, в якому були встановлені раніше.

На цьому інсталяція нового ТЕНу не закінчується – важливо перевірити обладнання. Для цього не потрібно закривати кришку машини – через неї ви зможете спостерігати за станом нагрівача. Увімкніть пристрій у мережу і спробуйте запустити програму з нагріванням до температури 60 градусів Цельсія. Це дозволить зрозуміти, наскільки правильно було підключено нагрівач. Після закінчення циклу обов'язково перевірте, чи не протікає встановлений елемент. Якщо він вологий або з нього капає вода - роботу доведеться повторити заново.



Іноді установка ТЕНа може бути досить складним завданням, якщо користувач не має досвіду роботи з побутовою технікою. У такому разі краще звернутися до професіонала з нашого сервісного центру. Ми забезпечуємо якісний ремонт пральних машин та можемо значно знизити ціну роботи через оптову закупівлю запасних частин. Також не слід забувати, що перевірені сервісні центри завжди видають гарантію.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: