У Коростені вирішили підвищити ціни на проїзд у міському транспорті » Новини Житомира
 
 


У Коростені вирішили підвищити ціни на проїзд у міському транспорті

Автор: news_maker від 7-06-2022, 20:06, переглядів: 1 788


На Житомирщині в Коростені з шостого червня вартість проїзду в громадському транспорті зросла до 12-ти гривень. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Коростенської міської ради, розповів Суспільному заступник коростенського міського голови Олександр Ясинецький.

За його словами, тариф переглядали на вимогу перевізників. Враховували два основні чинники – подорожчання пального та запчастин для машин.

"При встановленні пів року тому попереднього тарифу у 9 гривень враховувалася вартість пального по 27 гривень за один літр, – каже Олександр Ясинецький. – Коли переглядали тариф першого червня 2022 року, то вартість пального вже складала 56 гривень, тобто в два рази більше. Окрім того, в середньому на 30 відсотків зросла ціна і на запасні частини та матеріали. Щодо тарифу, то позиції перевізників були різні, доходило навіть до 20 гривень. Але ми розуміємо, що це непідйомна для людей сума. В кінцевому результаті розрахунки показали, що ми виходимо на собівартість близько 12-ти гривень".

Заступник коростенського міського голови каже, що сьогодні не йде мова про заробітки перевізників.

"Ми практично сформували їм тариф з рентабельністю лише 10 відсотків, і то це умовно. Адже по окремим позиціям ми бачимо, що тариф має бути 14-ть гривень – там, де довші маршрути", – розповів Олександр Ясинецький.

Збільшити вартість проїзду планують вже і в Новограді-Волинському та Бердичеві.

До виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради звернулись перевізники фізичні особи підприємці з питанням підвищення вартості проїду на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування.

Станом на сьогодні тариф на перевезення пасажирів по місту Новограду-Волинському становить – 7,00 грн. З моменту введення діючого тарифу по теперішній час в бік зростання змінились основні складові собівартості зазначених послуг, а саме: мінімальна заробітна плата зросла за період з 01.01.2021 року до 01.01.2022 року відповідно з 6000 грн. до 6500 грн. тобто на 8,3% , дизпаливо подорожчало з 25,00 грн. до 45,00 - 55,00 грн. за 1 літр, або на 120,0 %, вартість автошин збільшилась на 30%., а вартість запчастин зросла майже на 70%.

Виникла необхідність переглянути діючий тариф на транспортні послуги, які надаються автомобільними перевізниками населенню на міських автобусних маршрутах загального користування.

Для порівняння:

– м. Бердичів – 8 грн (планується 12 грн);
– м. Коростень – 12 грн;
– м. Шепетівка – 12 грн;
– міста Малин, Сарни, Стрий, Жашків – 10 грн;
– м. Долина – 10-12 грн;
– м. Краматорськ – 12 грн;
– м. Дрогобич – 15 грн (картка «Дрогобичанина» – 13 грн);
– м. Житомир – 8-10 грн.

У підсумку житомирянам потрібно готуватися до підвищення вартості проїзду у маршрутках до 12-15 гривень, а це цілком можливо найближчим часом в зв`язку з незмінно високою ціною на дизпаливо.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: