У центрі Житомира з вікна третього поверху будинку випала дитина » Новини Житомира
 
 


У центрі Житомира з вікна третього поверху будинку випала дитина

Автор: news_maker від 13-06-2022, 21:06, переглядів: 1 777


Лікарі Житомирської обласної дитячої лікарні стабілізували стан дворічної дівчинки, котра 12 червня випала з вікна третього поверху.

Про це Суспільному розповів завідувач травматологічного відділення лікарні Микола Федурко.

Житомирянці Соломійці – два з половиною роки. Вдень 12 червня вона випала з вікна третього поверху будинку, у якому проживає її родина. До обласної дитячої лікарні дівчинку госпіталізували з попереднім діагнозом "перелом ноги".

"Стан дитини при поступленні був важким. Ми надавали дівчинці медичну допомогу: проводилося повне рентген-дослідження, комп'ютерна томографія. Було зроблене оперативне втручання для стабілізації ушкодження нижньої кінцівки. На даний час дитина перебуває у відділенні, стан її стабільний, вона отримує належне лікування. Поряд знаходиться батько дівчинки", – розповів Микола Федурко.

Обставини падіння дитини з вікна досліджують поліцейські. Речниця Нацполіції області Алла Ващенко каже, що в момент падіння дівчинки з вікна матір дитини була вдома.

"Вдома у мами на вихованні перебувають троє малолітніх дітей. Дівчинка, яка травмувалася – 2019 року народження, має також двох сестричок – 2017 та 2021 років народження. Тато з родиною не живе. Раніше в поле зору поліцейських ця родина не потрапляла і, наскільки відомо, на будь-яких обліках сім'я не перебуває. На момент, коли сталася ця подія, мама була в сусідній кімнаті", – поінформувала Алла Ващенко.

Мама Соломії Анжеліка розповіла, що займалася хатньою роботою, коли до неї прибігли сусіди і повідомили, що її донька випала з вікна.

"На вікні була москітна сітка – Соломія обперлася на неї (і впала – ред.), – каже жінка. – Спочатку вона впала на піддашок, який пригальмував процес подальшого падіння. Коли я спустилася до дитини, то побачила, що Соломія лежить на москітній сітці – її ніжка була нерухома, а голівка побита. Одразу ж приїхала швидка і поліція. Я караюся тим, що не догледіла, і вважаю, що це я винувата. Сьогодні відвідувала дитину – вона плаче, хоче додому, але для мене найголовніше, що вона жива".

"Подібні випадки падіння з висоти призводять до ушкодження не тільки скелетної системи, а й до черепно-мозкових травм, – говорить Микола Федурко. – Є травми грудної клітини, черевної порожнини. Це політравма – поєднана травма, які призводять до важких наслідків. На даний час ми думаємо, що дитина перебуватиме у нас близько місяця. А повну реабілітацію вона проходитиме три місяці".

Поліцейські з'ясовують всі обставини і працюють з родиною щодо дотримання правил безпеки. Сама ж мама постраждалої дівчинки каже, що вирішила з'їхати з квартири у приватний будинок, щоб убезпечити дітей від подібних нещасних випадків.

"Будемо шукати приватний будинок, щоб діти були у безпеці і мали можливість частіше гуляти, бо мені з третього поверху з ними часто спускатися дуже важко", – розповіла Анжеліка.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: