Відзнакою за заслуги перед містом нагородили нацгвардійця, який збив російський гвинтокрил » Новини Житомира
 
 


Відзнакою за заслуги перед містом нагородили нацгвардійця, який збив російський гвинтокрил

Автор: news_maker від 13-06-2022, 21:14, переглядів: 1 232


13 червня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради відзнакою за заслуги перед містом ІІІ ступеня нагородили військовослужбовця Національної гвардії України Дмитра Литвина.

Про це розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, Дмитро Литвин донедавна працював у Німеччині, але одразу після повномасштабного вторгнення Росії повернувся в Україну.

"24 лютого почалася війна, а 25 він повернувся в Україну, – каже Сергій Сухомлин. – На його рахунку є така цікава "пташка" – К-52, російський гвинтокрил, який він збив".

Своїми діями головний сержант врятував позиції підрозділу від подальшого обстрілу російськими військами.

"Це був один із найсучасніших гелікоптерів, – каже Дмитро Литвин. – І я думаю, що ті втрати, які наносяться, коли збиваються такі гелікоптери, противнику дуже відчутні, оскільки відновити його фактично неможливо. Страх відчувають всі, але він має бути контрольований. І він переростає лише в злість до ворога, яка є ефективною".

Дмитро – військовий не перший рік.

"Я до війни також служив на контракті, – каже Дмитро Литвин. – Після закінчення контракту вирішив покращити своє фінансове становище. Але через нинішні обставини, як і будь-яка людина, яка до цього несла військову службу і давала присягу, маю виконати обов’язок перед державою і своїми близькими. І я маю виконати його до останнього. Військовослужбовці Національної гвардії є професіоналами своєї справи. Кожен виконує свій обов'язок перед державою".



Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: