У денному таборі для дітей з родин ВПО провели перші заняття » Новини Житомира
 
 


У денному таборі для дітей з родин ВПО провели перші заняття

Автор: news_maker від 15-06-2022, 17:44, переглядів: 1 164


14 червня, у Житомирі розпочав роботу літній табір Благодійного фонду «Карітас-Житомир» для дітей з родин внутрішньо-переміщених осіб у рамках проєкту «Еmergency appeal – реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні». Для малечі організовують різноманітні заняття для корисного та веселого проведення часу разом із однолітками.

«Сьогодні стартувало два загони. Дітей розподілили за віком. Табір працюватиме щотижня у вівторок та четвер. Проте зараз розглядаємо питання розширення мережі, адже охочих відвідувати літній денний табір записалося дуже багато. Ми отримали понад 60 заявок від дітей з родин ВПО, які наразі проживають у Житомирі. Плануємо пізнати інтереси дітей, запропонувати цікаві розваги, практики зі зменшення тривоги», – розповідає психолог Благодійного фонду «Карітас-Житомир» Ксенія Леон.

Маленька харків’янка Аліса поділилася своїми очікуваннями від перебування у таборі: «Хочу знайти нових друзів. Буду тут малювати кольоровою крейдою, виконувати різні цікаві завдання. Житомир гарний, всі дружелюбні».

У перший день роботи табору дітки знайомилися, багато спілкувалися, малювали, вирізали, виконували творчі композиції. Також створили спільно карту України у патріотичних кольорах.

Марина Драна сьогодні привела до табору сина та доньку. Родина приїхала з Донецької області до Житомира, адже у 2014 році вже теж два місяці перебували саме в цьому місті.

«Приїхали до Житомира, бо це місто подобається. Чоловік раніше тут часто по роботі був. І в 2014 році вже колись приїжджали сюди також. У нас в місті постійні обстріли, чекаємо аби все швидше завершилося. Житомир нас класно зустрічає, є чим зайняти дітей. Віримо, що скоро буде мир», – розповіла Марина Драна.

Заняття у таборі для діток з родин ВПО проводитимуть протягом всього літа.






Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: