На Житомирщині оголосили підозру у розкраданні грошей посадовцям ОДА і РДА » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині оголосили підозру у розкраданні грошей посадовцям ОДА і РДА

Автор: news_maker від 25-06-2022, 10:13, переглядів: 824


На Житомирщині слідчі поліції оголосили підозру посадовцям ОДА і РДА та підприємцям, яких підозрюють у розкраданні чотирьох з половиною мільйонів гривень.

Про це Суспільному розповіла речниця Нацполіції області Алла Ващенко.

За її словами, підозри вручили в рамках досудового розслідування махінацій з грошовими компенсаціями держави переселенцям з територій, забруднених радіацією внаслідок катастрофи на ЧАЕС.

"Справа була відкрита ще минулого року (2021 року – ред.). Тоді в афері на чотири з половиною мільйони гривень правоохоронці викрили організовану злочинну групу, до якої входили керівники і посадовці однієї з райдержадміністрацій, а також посадовці облдержадміністрації й окремі підприємці. Трьом з них оголосили про підозру восени минулого року. Зараз після проведення процесуальних дій підозри вручили і решті членів угруповання", – каже Алла Ващенко.

Схема полягала в тому, що жителі одного з районів реєструвалися у населених пунктах у зоні радіоактивного забруднення, після чого нібито "переселялися" до "чистих" територій. При цьому вони взагалі не залишали свого постійного місця проживання, а тільки подавали до райдержадміністрації пакет документів для отримання компенсації за втрачене майно. Посадовці райдержадміністрації, знаючи про цей факт, приймали документи та подавали їх на опрацювання.

До схеми долучили підприємців, які, проводячи оцінку майна, завищували вартість майна та робіт. Підроблені дані вносили у звіт, на підставі якого нараховувалися компенсації за втрачене майно. Та, як з'ясувалося, людей реєстрували у будинках, які на той момент вже були напівзруйновані.

Таким чином упродовж 2017-2020 років службовцям вдалося заволодіти близько чотирма з половиною мільйонами бюджетних грошей.

"Восени минулого року правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та проживання членів угруповання, вилучивши докази і, відповідно, повідомивши про підозри у ряді кримінальних діянь керівникам управління та відділу райдержадміністрації і підприємцю-оцінювачу. 21 червня підозри вручили ще чотирьом фігурантам справи", – розповіла Алла Ващенко.

Одному з посадовців райдержадміністрації, підприємцю та 47-річній жительці райцентру вручили підозру за частиною 5 статті 27, статті 191 Кримінального кодексу України. Також підприємцю, місцевій жительці та посадовцю одного з департаментів Житомирської облдержадміністрації вручили підозру за частиною 1, 2 статті 367 Кримінального кодексу України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: