Купатися в річці Тетерів та на кар’єрах у межах Житомира не рекомендують » Новини Житомира
 
 


Купатися в річці Тетерів та на кар’єрах у межах Житомира не рекомендують

Автор: news_maker від 29-06-2022, 19:09, переглядів: 1 856


Вода не відповідає нормам. Є відхилення за хімічними показниками та по біологічному споживанню кисню. Ці ж норми перевищені в річках, які протікають в Бердичеві, Коростені та Новограді-Волинському.

Про це Суспільному розповіла лікарка загальної гігієни обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Головченко. Вона каже, що це дані останніх спостережень. Забір води для біохімічного дослідження проводять щотижня.

"По пляжах і по кар’єрах за бактеріологічним забрудненням води відхилень немає. Є відхилення по хімічних показниках та по біологічному споживанню кисню. По біологічному споживанню кисню має бути показник 3, це нові нормативи на період воєнного часу, а в нас – від 4 до 6,2. Таке перевищення спостерігається по всіх водоймах. На даний час, коли були дослідження, людям не рекомендовано купатися в зонах відпочинку. Це не заборонено, це не рекомендовано", – каже Наталія Головченко.

Про візуальну якість води в річці Тетерів у Житомирі, на центральному пляжі Гідропарку, розповідає відпочивальниця Вікторія Дергільова.

"Візуально я б не сказала, що вода чиста. Тут ще якось є течія, то вода чистіша, а на пляжі взагалі мутна, зелена, цвіте. Ми просто ноги змочили і вийшли, просто відпочиваємо в тіні", – розповіла Вікторія Дергільова.

"Брудна вода, зелена, на жаль, – каже житомирянка Тетяна. – Приходимо нечасто, третій раз в цьому сезоні, але минулі рази була чистіша".

"Бруднувата трохи, я не купаюсь", – говорить житомирянка Наталія Круковська.

Місцева жителька Марія, яка також прийшла на пляж до Гідропарку, каже, що біля берега вода завжди мутна.

"Та яка вода біля берега? Звичайно, що всі заходять, всі її каламутять ногами. Там далі може й чиста, але я не пливу так далеко", – каже житомирянка Марія.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: