Як укріпити берег водойми? » Новини Житомира
 
 


Як укріпити берег водойми?

Автор: news_maker від 2-07-2022, 18:57, переглядів: 1 123


Грамотний та комплексний підхід до зміцнення берегів дозволяє сформувати надійну конструкцію та надати прибережній зоні естетичного зовнішнього вигляду. Тільки зміцнення берега допоможе уникнути розмивання прибережної лінії та виключити небезпеку виходу водойми з берегів. Для формування зміцнювальних споруд можна використовувати такі матеріали:

- бетонні суміші;
- плівкові основи;
- кокосові мати;
- протиерозійні сітки;
- георешітки;
- дерев'яні опори;
- габіони.

Більшість споруд характеризуються високою зносостійкістю, стійкістю до перепадів температури та поганими погодними умовами. Укріплення берега має виконуватися індивідуально, матеріали потрібно вибирати з максимальною уважністю. На вибір матеріалів для зміцнення берегів може впливати:

- розмір та тип водойми;
- стан ґрунту;
- загальний зовнішній вигляд довкілля.

Залежно від вимог щодо міцності, зносостійкості, довговічності та зовнішнього вигляду підбирається оптимальний матеріал. Найпопулярнішими вже довгий час незмінно вважаються опори з дерева, бетон, сітки та плівки.

Переваги укріплення берега



Міцний берег – це запорука безпеки для найближчих до водоймища мешканців. Зміцнення берега часто застосовують для формування прибережної зони озер, декоративних ставків і навіть великих водойм. Зміцнення берегів має безліч переваг, серед яких:

- надійний захист будинків та інших споруд, розташованих поблизу водойми;
- усунення ризику паводку на найближчій території;
- промальовування чіткої берегової лінії, що робить водоймище більш естетичним і доглянутим.

При виборі матеріалу для укріплення берега особливе значення має загальний вигляд. Якщо навколо водойми жива природа – рекомендовано вибирати естетичне оформлення, яке не надто сильно впадає у вічі. У цьому випадку добре підійдуть плівкові та граткові варіанти. Добре виглядає дерево та деякі декорації на основі бетону. Для зміцнення берегів великих водойм краще вибрати надійні та міцні матеріали, які здатні гарантувати високу стійкість конструкції. Оптимально підійде бетон – він вважається найбільш надійним серед усіх існуючих матеріалів.

Зміцнення берега не рекомендовано виконувати самостійно - будь-яка помилка може спричинити низьку надійність конструкції. Найкраще довірити укріплення берега професійній фірмі Міцний Берег, фахівці не тільки виконають роботи, але також підготують проект та допоможуть визначити оптимальний варіант обробки прибережної зони.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: