Восьмикласниця з Житомира виборола бронзову медаль на міжнародному конкурсі інноваційних ідей » Новини Житомира
 
 


Восьмикласниця з Житомира виборола бронзову медаль на міжнародному конкурсі інноваційних ідей

Автор: news_maker від 3-07-2022, 22:09, переглядів: 1 952


Восьмикласниця житомирської школи №30, вихованка міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Анастасія Лукашенко виборола бронзову медаль у секції "Енергія" на міжнародному конкурсі E-NNOVATE – International Innovation and Invention Show 2022, що проходив у Польщі.

Про це розповів наставник Анастасії, вчитель фізики школи №30, керівник гуртка "Основи науково-дослідницької діяльності" Анатолій Шубін.

За його словами, підготовка до участі у конкурсі інноваційних ідей розпочалася ще у жовтні 2021 року, коли Анастасія Лукашенко стала призеркою конкурсу "Майбутнє України" і це дозволило їй автоматично потрапити на конкурс E-NNOVATE у Польщі та ще на один, який пройде у Тунісі.

"Складовими успіху Анастасії є поєднання того, що вона добре знає і фізику, і англійську мову", – зауважив Анатолій Шубін.

"Я декілька місяців готувалася до цього конкурсу, – розповідає Анастасія Лукашенко. – Це моя перша нагорода у міжнародному конкурсі. Я презентувала проєкт, суть якого полягає у тому, щоб отримувати теплову та електричну енергію завдяки затопленим соляним шахтам. Їх ніде не використовують, а це можна робити з користю. Їх можна використовувати практично для отримання гарячої води, електроенергії та для опалення теплиць. У таких шахтах у солоній воді є три шари. Нижній із них є найтеплішим. Цю різницю температур між нижнім і вищим шаром і можна використовувати в корисних цілях".

Анастасія розповіла, що не зупиняється і продовжує працювати над своїми дослідженнями з питань нетрадиційної енергетики, готуючись до конкурсу енергетичних проєктів у Тунісі, який стартує наступного тижня.

"Я і свою наукову роботу удосконалюю, і тренуюся відповідати англійською на запитання, які можуть поставити члени журі у Тунісі", – каже Анастасія Лукашенко.

За словами Анатолія Шубіна, Анастасія Лукашенко є єдиною представницею Житомирщини, котра потрапила до складу збірної України, яка братиме участь у міжнародному конкурсі у Тунісі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: