У Житомирі у тимчасовому центрі проживає майже 40 ВПО зі сходу та півдня України » Новини Житомира
 
 


У Житомирі у тимчасовому центрі проживає майже 40 ВПО зі сходу та півдня України

Автор: news_maker від 25-08-2022, 21:48, переглядів: 1 546


Вже 29 дорослих та 8 дітей проживає у Колективному центрі для тимчасового проживання Святого Василія у Житомирі. Цей шелтер Благодійний фонд «Карітас-Житомир» відкрив лише 2-го серпня і за два тижні у ньому оселилися вже стільки людей. До центру приїхали люди з Донецької, Запорізької, Херсонської та Харківської областей. Тимчасовий прихисток їм став у нагоді і вони скористалися цією пропозицією.

«На сьогодні в Колективному центрі проживають матері з дітьми, в тому числі малесенькими, бабусі та дідусі поважного віку. Нещодавно до нас евакуйовано та поселено в шелтер дитячий будинок сімейного типу з Херсону: маму з 5-ма дітками. Тримали з ними зв’язок через Прозорий офіс міста протягом всієї їх подорожі до центру. Разом із ними приїхала також молода сім’я з трирічним малям», – розповідає директор благодійного фонду «Карітас-Житомир» о. Олег Лучка.

Кожну родину, одиноку особу, бабусь та дідусів, які поселяються до Колективного центру, супроводжують фахівці фонду. Незалежно від того, які виникають проблеми та запити, наші соціальні працівники намагаються їх вирішити. Також проектом передбачена фінансова підтримка осіб, які проживають в шелтері, що значно покращує їх матеріальне становище та дає можливість інтегруватися самостійно, без супроводу в подальшому.

Фахівці фонду надають всебічну допомогу мешканцям центру, аби допомогти їм соціалізуватися на новому місці. Це юридична, психологічна підтримка, робота кейс-менеджерів. Також допомагають оформити грошову допомогу. Завдання фонду сприяти інтеграції цих людей у суспільство, тому підтримка є всебічною. Спеціалісти простору дружнього до дітей проводять заняття з дітками, пропонують їм цікаве та корисне дозвілля.

Нагадаємо, що у новому колективному центрі Карітас-Житомир може надати прихисток одночасно для 44 внутрішньо переміщених осіб. Проживати у шелтері можна протягом 30 календарних днів. У межах проєкту «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України» діятиме три хвилі для проживання, загалом зможуть скористатися цією пропозицією 132 особи до 15 жовтня. Тут є всі умови для комфортного проживання: спальні, душові, вбиральні, кухня, кімната відпочинку, ігрова.

Проконсультуватися щодо проживання у шелтері можна за телефоном (067) 313 40 25, або ж завітати безпосередньо до центру у Житомирі, вул. В. Бердичівська, 62.

Довідково. Створення такого осередку для підтримки ВПО у Житомирі реалізовує БФ «Карітас-Житомир» у рамках проєкту «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України». Донором проєкту виступає Український Гуманітарний Фонд (UHF), виконавцем є МБФ «Карітас України».





Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: