У Житомирі невідомий пошкодив дерева у сквері та на військовому кладовищі » Новини Житомира
 
 


У Житомирі невідомий пошкодив дерева у сквері та на військовому кладовищі

Автор: news_maker від 29-08-2022, 22:33, переглядів: 1 146


У сквері на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні в ніч з 28 на 29 серпня невідомий чоловік пошкодив сокирою близько двох десятків дерев, висаджених у сквері. Процес зафіксували камери спостереження міського інформаційного центру.

Про це Суспільному розповів заступник директора КП "Зеленбуд" Володимир Савченко.

За його словами, на місце події викликали поліцію.

"Близько першої години дня до мене зателефонувала майстер нашого підприємства і сказала, що у сквері на Лятошинського хтось пошкодив дерева. Я дав команду викликати поліцію, щоб уже далі розбиратися. Міський інформаційний центр надав відео, де видно, хто це зробив", – говорить Володимир Савченко.

Майстриня по догляду за зеленими насадженнями Людмила Ломачук каже, що чоловік завдав шкоди деревам різних видів.

"Це і сакура плакучої форми, і сакура звичайна, клен звичайний, сосна декоративна, старі берези, старий клен, і липа. Он три штуки. Навіть старий каштан пошкоджено. Ці дерева так гарно почали рости, всі милувалися, раділи. А зараз будемо їх лікувати, замазувати садовим варом", – говорить жінка.

Озеленювач "Зеленбуду" Сергій Радчук показує, як і чим рятують пошкоджені пошкоджені дерева. Для цього використовують садовий вар – ним змащують "рани" дерева. Це допомагає загоїти пошкодження.

Такі пошкодження дерев вже другий тиждень поспіль фіксують у різних районах Житомира.

"Вздовж всієї вулиці Небесної Сотні виявлені зарубки на здорових деревах. Пошкоджені молоді катальпи, туї – всі вони із зарубками. Ми підготували звернення від імені міської влади до поліції, надали всі факти, фотографії. Сподіваємося, що розслідування буде успішним і винний понесе покарання", – каже екологиня "Інспекції з благоустрою Житомира" Тетяна Венгловська.




Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: