Як правильно складувати і зберігати продукти харчування? » Новини Житомира
 
 


Як правильно складувати і зберігати продукти харчування?

Автор: news_maker від 16-09-2022, 06:43, переглядів: 800


Пластикові контейнери або інша безпечна упаковка



Які небезпеки чекають на продукти харчування? Перш за все, є ризик того, що може зіпсуватися, коли мова йде про свіжі продукти. Коли справа доходить до зберігання, потрібно багато чого зробити, щоб запобігти передчасному псування їжі. Деякі з цих питань обговорюються далі в тексті. Тепер звернемося до упаковки, яка також відіграє важливу роль.

Як виявилося, найпопулярніша упаковка для продуктів харчування – це пластикові контейнери. Вони ідеально підходять для зберігання свіжих продуктів, а також сипучих і багатьох інших. Чому? Перш за все, вони місткі та легкі, що полегшує їх транспортування всередині складу, а також подальше завантаження. Крім того, вони зручні, а їх конструкція допомагає заощадити простір – контейнери можна легко розташувати один на одному або поруч один з одним. Але найбільше пластикові контейнери гарантують безпеку виробів, завдяки герметичності та стійкості до впливу зовнішніх факторів. Іншими словами, пластик захищає вміст контейнера від впливу екстремальних температур, високого рівня вологи, або занадто великої кількості кисню.

Подбайте про відповідні умови навколишнього середовища



Немає сумнівів, що упаковка для харчових продуктів дуже важлива. Але це ще не все. Ключову роль відіграють і умови навколишнього середовища. Звичайно, згадані пластикові контейнери або якась інша упаковка можуть якоюсь мірою захистити продукти харчування від впливу зовнішніх факторів. Однак ці можливості обмежені. Тому умови в приміщенні, де зберігаються продукти харчування, також повинні бути відповідними.

Температура зазвичай виявляється найважливішою. Вона повинна бути адаптована до потреб даного виду продуктів харчування. У випадку з фруктами та овочами температура повинна бути низькою, але не занадто. Навпаки, м'ясу потрібна температура максимум кілька градусів за Цельсієм. Звичайно, на складах зберігаються і заморожені продукти. В такому разі, температура повинна бути менше 0 градусів Цельсія.

Рівень вологості також важливий, і його слід підтримувати на середньому рівні. Також важливо захищати продукти харчування від сонячних променів. Все це робиться для запобігання передчасного псування продуктів харчування.

Дотримання правил



Продукти харчування повинні складуватися і зберігатися відповідно до законодавчих норм. Існують положення, які визначають, яких правил необхідно дотримуватися при зберіганні певних видів харчових продуктів. Кожен, хто складує продукти харчування або зберігає їх, наприклад, в магазині, повинен бути ознайомлений з правилами щодо цього. Зробити це потрібно з двох причин: на користь споживача і для власної користі - щоб уникнути фінансового штрафу.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: