У Шодуарівському парку зріжуть понад 40 аварійних дерев » Новини Житомира
 
 


У Шодуарівському парку зріжуть понад 40 аварійних дерев

Автор: news_maker від 21-10-2022, 09:58, переглядів: 1 640


У Шодуарівському парку висадять нові дерева. Хворі та аварійні приберуть. За це проголосували члени виконкому 19 жовтня.

«Ми маємо прийняти рішення щодо видалення аварійних дерев, адже це життя і безпека людей. У бюджеті КП «Парк» є кошти на закупівлю зелених насаджень, аби відновити породи дерев, які видалять», — сказала перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

На території Шодуарівського парку вже стались декілька аварійних падінь дерев. Зокрема — на дитячий атракціон. На щастя — ніхто не постраждав. Також, нещодавно під час обстеження впав ясен на приватний будинок і на гараж в провулку Шодуарівському.

За колективними звернення громадян та дирекції парку — комісія обстежила зелені насадження. Аварійні — видалять.

«Зокрема, йдеться про великий дуб, діаметром в 1,5 метра. Дерево уже два роки стоїть абсолютно сухим, частково падає. Поряд — авто мешканців будинку, тож люди занепокоєні. До комісії, яка обстежувала цей об’єкт, входять представники громадськості, державної екологічної інспекції. Всі погодилися, що видалення потребують щонайменше 46 дерев: абсолютно сухі, мають пошкодження, аварійні і на межі падіння» — пояснює заступниця директора КП «Інспекція з благоустрою» Тетяна Степаницька

Також, комісія запропонувала видалити кущі самшиту, який знищила гусінь.

В парку планують відновити породи дерев та кущів, які довговічні та мають естетичний вигляд.



Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: