На Житомирщині відновлено роботу 283 пунктів обігріву » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині відновлено роботу 283 пунктів обігріву

Автор: news_maker від 3-11-2022, 04:22, переглядів: 178


Як зазначив заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, обласна військова адміністрація разом із місцевими громадами розгортає на території області мережу стаціонарних пунктів обігріву.

«Повномасштабна війна та терористичні атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури, які принесла на українську землю росія, змусили змінити підходи до облаштування таких точок допомоги у зимовий період», — зазначив Олександр Федько.

В умовах воєнного стану в разі необхідності кожен мешканець може прийти до такого пункту, щоб зігрітися, зарядити мобільний телефон та отримати безпечний притулок у випадку небезпеки. У кожному такому пункті є власні котельні, які працюють на альтернативному паливі. Генератори на випадок відключення подачі електроенергії.

Також на території більшості пунктів обігріву будуть чергувати медичні працівники або фельдшери, які в разі необхідності зможуть надати медичну допомогу.

Наразі в області відновлено роботу 283 пунктів обігріву. Вони знаходяться у приміщеннях сільських або селищних рад, медичних або освітніх закладів. Зокрема у Житомирському районі вже почали працювати 189 пунктів обігріву, 52 таких пункти знаходяться в Новоград-Волинському районі, ще 25 — у Коростенському та 17 — у Бердичівському.

Разом із тим, в разі крайньої потреби обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій за кілька годин зможе встановити ще 4 мобільні пункти обігріву. В кожен із них може поміститися близько 20 людей. Вони будуть забезпечені місцями для сидіння, гарячими напоями та черговими медиками.

«Єднаємось, підтримуємо один одного та допомагаємо ЗСУ задля нашої Перемоги!», — підкреслив Олександр Федько.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: